marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEProiectul de lege pentru reţelele 5G a fost APROBAT de Guvern

Proiectul de lege pentru reţelele 5G a fost APROBAT de Guvern

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, un proiect de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicații de interes național şi condițiile implementării rețelelor 5G.

„Proiectul de lege promovat astăzi are în vedere stabilirea unui mecanism de autorizare prealabilă a producătorilor de tehnologii, echipamente şi programe software utilizate în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes național, inclusiv cele de tip 5G. Astfel, vom avea la dispoziție un instrument solid în vederea diminuării riscurilor la adresa securității şi apărării naționale. Totodată, prin acest proiect de lege, odată aprobat în Parlament, România nu exclude niciun producător de tehnologie, dar va putea condiționa prezența acestora de respectarea criteriilor stipulate în Memorandumul semnat de Guvernele României şi SUA privind securitatea rețelelor 5G”, a scris, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicațiilor Lucian Bode.

Potrivit acestuia, „pe lângă oportunităţile tehnologice, economice şi sociale deosebite, implementarea tehnologiilor 5G în România poate facilita manifestarea unor ameninţări complexe la adresa securității naționale”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Avem nevoie de o abordare coordonată şi integrată a securităţii cibernetice a tehnologiilor 5G pentru diminuarea riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii naţionale. România a demonstrat că tratează acest subiect cu maximă seriozitate şi este un partener de încredere la nivelul NATO şi UE, aspect recunoscut şi subliniat în mai multe rânduri de către partenerii europeni şi Aliaţii noştri”, precizează Bode.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE