duminică, mai 19, 2024
ACTUALITATEProiect de lege controversat: Orașul italian Milano dorește să interzică înghețata și...

Proiect de lege controversat: Orașul italian Milano dorește să interzică înghețata și pizza după miezul nopții

Autoritățile orașului italian Milano plănuiesc să interzică gustările de la miezul nopții în speranța că vor reuși să reducă zgomotul nocturn, informează Euronews, conform G4Media.

Astfel, orașul italian propune o nouă lege pentru a interzice înghețata și pizza după miezul nopții, administrația sperând că așa se va rezolva problema zgomotului nocturn de pe străzi.

Dacă va fi aprobată, noua lege ar putea intra în vigoare luna viitoare și ar fi aplicată până în noiembrie.

Propunerea ar urma să interzică orice fel de alimente la pachet, inclusiv pizza și băuturi, după ora 12:30 în zilele lucrătoare și după 1:30 în weekend sau de sărbătorile legale.

Luna trecută, primarul Giuseppe Sala a declarat că „un segment considerabil al populației se plânge de zgomotul excesiv”.

„În rolul meu trebuie să ascult toți cetățenii, inclusiv pe cei care trebuie să muncească și pe cei care vor să își facă afacerile”, a adăugat Sala.

„Căutăm un echilibru între socializare și divertisment, liniștea și sănătatea locuitorilor și activitatea economică liberă a comercianților și antreprenorilor”, a scris, pe Facebook, Marco Granelli, viceprimarul responsabil cu securitatea.

Aceasta nu este prima dată când orașul italian încearcă să impună interzicerea înghețatei la ore târzii.

În 2013, consiliul municipal – sub conducerea primarului de atunci, Guiliano Pisapia – a eșuat în încercarea de a-i îndepărta de pe străzi pe amatorii de înghețată la ore târzii. Măsurile propuse au fost întâmpinate cu reacții negative.

Cetățenii au timp până la începutul lunii mai să sugereze modificări la noua lege propusă.

„Problema vieții de noapte există, dar această lege nu va face decât să producă prejudicii pentru întreprinderi”, a declarat Lino Stoppani, președintele Fipe, federația italiană a operatorilor publici și turistici, a declarat pentru cotidianul italian Il Messaggero.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE