joi, martie 28, 2024
ACTUALITATEProgresiștii din UE în frunte cu Guy Verhofstadt susțin că Viktor Orbán...

Progresiștii din UE în frunte cu Guy Verhofstadt susțin că Viktor Orbán va frauda alegerile din Ungaria. Britanicii îi ironizează pe reclamanți, spunând că la fel au contestat și Brexit-ul

Guy Verhofstadt, susținător înfocat al federalizării Uniunii Europene, conduce acuzația unui număr de europarlamentari progresiști care solicită observarea la scară largă a alegerilor în Ungaria, potrivit rapoartelor.

Un grup format din 62 de deputați europeni ar fi scris o scrisoare către Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în care își exprimă îngrijorarea profundă cu privire la angajamentul guvernului maghiar de a organiza alegeri libere și corecte și dorește desfășurarea unor mecanisme UE care să se asigure că principiile democratice sunt respectate.

„Provenim din cinci grupuri politice și din 19 țări diferite. Dar împărtășim cu toții îngrijorarea că alegerile ar putea să nu aibă loc la cele mai înalte standarde democratice”, au scris europarlamentarii într-o scrisoare.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-un tweet publicat miercuri, europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt a insistat că o misiune de observare a alegerilor în Ungaria este „absolut necesară”, făcând afirmații neîntemeiate că premierul ungar ar putea recurge la măsluirea acestora.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Orbán va juca murdar”, a scris Verhofstadt pe Twitter. „Rezultatul contează pentru noi toți. Democrația și suveranitatea Europei vor fi în joc…”

La scurt timp, V4 Report, un cont al Grupului de la Visegrad, a răspuns la remarcile lui Verhofstadt, acuzându-l că a desfășurat deja o „campanie de propagandă previzibilă și jalnică” în încercarea de a „discredita alegerile”.

Alte personalități, inclusiv Paul Stott, șef la think tank-ul Policy Exchange din Regatul Unit, s-au amuzat de comentariile lui Verhofstadt, care a avut o opoziție extrem de puternică față de rezultatul referendumului Brexit din Marea Britanie, în 2016.

„Uitați-vă ce are în pantaloni. A petrecut ani de zile încercând să răstoarne cel mai mare vot democratic din istoria Marii Britanii!”, a scris Stott pe Twitter, ca răspuns.

Uniunea Europeană nu se opune observării alegerilor, ba chiar se implică în supravegherea procesului electoral în țările în curs de dezvoltare din Africa, Asia și Caraibe, însă, cu toate acestea, este foarte neobișnuit ca principiile democratice și integritatea unui stat membru să fie puse sub semnul întrebării tocmai de Bruxelles.

Noua echipă de observare a alegerilor și sprijin pentru democrație (EODS III) își descrie rolul în observarea alegerilor ca o „componentă esențială a activităților Uniunii Europene pentru promovarea democrației, a drepturilor omului și a statului de drept în întreaga lume”.

Într-o declarație privind metodologia sa, acesta insistă că observatorii UE „nu se vor amesteca în procesul electoral”, ci pur și simplu raportează, oferind recomandări pentru „îmbunătățirea integrității și eficacității proceselor electorale viitoare și a procesului mai larg de democratizare”.

Ungurii urmează să se prezinte la urne pe 3 aprilie, iar partidul de guvernământ al lui Viktor Orbán, Fidesz, se preconizează că va câștiga alegerile, Vicktor Orbán urmând să-și păstreze funcția, conform Remix News. La alegeri, ungurii vor vota și pentru un referendum care să îi întrebe pe oameni dacă doresc educație LGBT în școli pentru copiii lor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE