ACTUALITATEPrognoză meteo 15 decembrie 2020: ploi slabe prin Moldova!

Prognoză meteo 15 decembrie 2020: ploi slabe prin Moldova!

Context sinoptic:

Din punct de vedere sinoptic ziua de mâine regăsește țara noastră sub influența unui câmp de presiune ridicată, asociat anticiclonului est-european, cu un centru baric (Yadigar) poziționat la NE de țara noastră. În continuare ne aflăm pe o circulație atlantică (V – E), care ne menține într-o zonă cu aer cald, cu abateri termice care pot ajunge și la +8, +10 grade față de normal, asta la 850 hPa.

Temperaturi:

Ne așteaptă o noapte în care valorile minime de temperatură pleacă de la –4, –5 grade prin zonele montane și nu trec de –0, 2 grade în restul țării. Excepție ar putea face Banatul, Crișana și vestul Maramureșului, unde mercurul din termometru ar putea ajunge la 4, 5 grade.

Între aceleași valori se vor situa și temperaturile maxime, care pleacă de la un –2, 0 grade prin nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș, zonele montane, 1 – 2 grade prin vestul Munteniei și estul Olteniei, respectiv 4 – 6, 7 grade în restul zonelor.

Nebulozitate:

Pe timpul nopții, singurele zone din țară care au parte de un cer variabil mai mult senin sunt Oltenia, NV Munteniei și zonele montane., pentru ca, pe parcursul zilei, să se mai elibereze de nori și cerul Transilvaniei, Maramureșului dar și prin estul Banatului și Crișanei.

Ceață:

Noaptea și dimineața avem condiții de ceață prin Muntenia, zonele montane, nordul Moldovei pentru ca odată cu orele amiezii și până la finalul zilei să vorbim de ceață prin Oltenia, zonele montane, Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, ceață care ar putea fi însoțită și de depunere de chiciură.

Continuarea este aici.

Legături utile:

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...