Context sinoptic:
Din punct de vedere sinoptic ziua de mâine regăsește țara noastră sub influența unui câmp de presiune ridicată, asociat anticiclonului est-european, cu un centru baric (Yadigar) poziționat la NE de țara noastră. În continuare ne aflăm pe o circulație atlantică (V – E), care ne menține într-o zonă cu aer cald, cu abateri termice care pot ajunge și la +8, +10 grade față de normal, asta la 850 hPa.
Temperaturi:
Ne așteaptă o noapte în care valorile minime de temperatură pleacă de la –4, –5 grade prin zonele montane și nu trec de –0, 2 grade în restul țării. Excepție ar putea face Banatul, Crișana și vestul Maramureșului, unde mercurul din termometru ar putea ajunge la 4, 5 grade.
Între aceleași valori se vor situa și temperaturile maxime, care pleacă de la un –2, 0 grade prin nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș, zonele montane, 1 – 2 grade prin vestul Munteniei și estul Olteniei, respectiv 4 – 6, 7 grade în restul zonelor.
Nebulozitate:
Pe timpul nopții, singurele zone din țară care au parte de un cer variabil mai mult senin sunt Oltenia, NV Munteniei și zonele montane., pentru ca, pe parcursul zilei, să se mai elibereze de nori și cerul Transilvaniei, Maramureșului dar și prin estul Banatului și Crișanei.
Ceață:
Noaptea și dimineața avem condiții de ceață prin Muntenia, zonele montane, nordul Moldovei pentru ca odată cu orele amiezii și până la finalul zilei să vorbim de ceață prin Oltenia, zonele montane, Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, ceață care ar putea fi însoțită și de depunere de chiciură.
Continuarea este aici.
Legături utile:
Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.