marți, iulie 16, 2024
OPINIIProfil de candidat la alegerile prezidențiale din 2024: Sorin Constantinescu. De ce...

Profil de candidat la alegerile prezidențiale din 2024: Sorin Constantinescu. De ce milionarul ar putea să fie Donald Trump al României

Peste un an și jumătate, România va fi din nou în febra alegerilor prezidențiale, în acea perioadă ciclică în care cele mai potente forțe politice își scot la înaintare opțiunile pentru funcția de președinte al României.

Chiar dacă nu mai este mult, niciunul dintre marile partide parlamentare nu a ieșit public cu un nume de candidat. Până și liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus că nu va mai candida în 2024 pentru cea mai înaltă funcție în stat. Deci, vom avea o figură nouă și din partea maghiarilor.

Sigur, putem spune că ar putea să candideze Marcel Ciolacu, George Simion ori Nicolae Ciucă, însă niciunul dintre aceștia nu a spus-o clar până acum. Opțiunile cu românii care dețin funcții la nivel internațional sunt, de asemenea, incerte. Atât Mircea Geoană, cât și Laura Codruța Kovesi, au precizat de curând că nu intenționează să candideze, deși sunt așteptări din partea unor segmente ale populației. Au mai existat voci care vorbeau de candidatura Maiei Sandu, chiar în tandem cu Ilie Bolojan pentru funcția de premier, însă și această opțiune a căzut când actual președinte de peste Prut a respins categoric faptul că intenționează să candideze în România în 2024.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Având în vedere că timpul trece în dezavantajul (sau avantajul) actualelor forțe politice, am sesizat în ultimul an promovarea și ascensiunea în mediul online (TikTok, Facebook și YouTube) a lui Sorin Constantinescu. Acesta este un om de afaceri român, originar din Timișoara, și este organizatorul celui mai mare festival de jocuri de Poker din Europa de Est, Pokerfest România.

În 2021, Sorin Constantinescu și-a deschis un canal de YouTube, iar de atunci popularitatea sa a început să crească în online, în prezent fiind în trending și pe TikTik, și pe Facebook.

Antreprenorul vine cu sfaturi de viață pentru tineri, le vorbește despre provocările lumii în care trăim și se dă pe sine exemplu pentru cei care își doresc să-și deschidă o afacere. Și-a câștigat multă notorietate demascând practicile nefirești din cadrul Loteriei Române, acolo unde a fost consilier, iar de curând și-a deschis și un podcast, unde printre primii invitați au fost europarlamentarul Christian Terheș, Ștefan Jicol și Răzvan Belea.

În descrierea de pe canalul de YouTube al antreprenorului găsim următorul slogan: „Familia și credința ne țin uniți pe noi oamenii! Dacă distrugi asta, oamenii devin sclavi!“, iar podcastul său se numește „Oameni cu cord“ sub care sunt trecute următoarele valori: credință, onoare, respect, dragoste. Sigur, poate fi o simplă coincidență, însă aceste mici detalii înclină foarte mult în direcția pregătirii pentru o eventuală candidatură prezidențială, chiar dacă Sorin Constantinescu spune în repetate rânduri că „eu nu fac politică, nu știu, nu am făcut niciodată“.

În plus, pare genul de om competent, care poate sta de vorbă cu oricine și spune fără nicio frică ceea ce-l deranjează. Are o imensă priză la public, mai ales că nu vorbește din cărți, ci din propria experiență, și, să fim sinceri, are papagal. Omul știe să vorbească. Totodată, nu poate fi acuzat că vrea să ajungă președinte al României pentru a se îmbogăți, fiind deja unul dintre cei mai bogați oameni din România. Sorin Constantinescu se situează exact la polul opus față de tipologia oamenilor de afaceri români. Nu e înfumurat, nu evită interacțiunea directă cu oamenii simpli, nu caută cuvinte pompoase prin care să arate cât de multe lucruri știe și oferă sfaturi utile ori de câte ori e întrebat. Sigur, nu-l cunosc personal, însă aceste calități derivă direct din imaginea pe care Sorin Constantinescu și-a construit-o în mediul online și este foarte puțin probabil ca în viața reală să fie un altfel de om.

Dacă va candida, probabil va avea șanse mari să capitalizeze voturi din rândul electoratului de dreapta, din zona mediului de afaceri și a oamenilor care vor să reușească pe cont propriu în viață. Va fi votat totodată și de tineri, pentru că și-a creat deja o imagine de om aplecat către nevoile și dorințele acestora și se poziționează ferm împotriva oricărei forme de corupție. Datorită apropierii de valorile creștine și de zona familiei, Sorin Constantinescu ar avea șanse mari să atragă atât electorat de la Partidul AUR, de pildă, cât și de la PSD și PNL. Ar avea șanse să atragă și electorat din zona celor care nu prea votează, mai ales că vine din afara politicii. Chiar dacă omul de afaceri a spus că nu intenționează să facă politică și chiar dacă nu există mai multe semne care să sugereze o eventuală candidatură, popularitatea, priza la public, faptul că nu are avea niciun interes de îmbogățire, sloganele de pe Youtube, sentimentul că e din popor și numele neaoș românesc sunt elemente care ar putea face din Sorin Constantinescu un Donald Trump al alegerilor prezidențiale din 2024.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

 1. Pokerfest…nu prea sună Ortodox, nu-i așa? Cum încurajezi familia în același timp cu jocurile de noroc? Câte familii n-au fost distruse de patima cărților de joc și a păcănelelor? Și ce spune cititorul Cătălin B…iar, halal încurajare a familiei cu legalizarea prostituției, o avea în vedere vreo “afacere” și în domeniul ăsta? Cum să vorbșeti de familie și Credință, în același timp cu legalizarea prostituției și a drogurilor? Mai degrabă îl votăm pe Târnoveanu, nu-l prea duce mintea și e trufaș din cale-afară, dar măcar nu debitează asemenea tâmpenii.

  • Cercetand mai mult pe subiect , se pare ca nu mai sustine jocurile de noroc. Nu stiu daca a reconsiderat si ce declara in Vice (poate ca da).
   Este ctitor de biserica.
   Fiul sau este preot.
   Dumnezeu sa ii poarte pasii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE