marți, ianuarie 31, 2023
ACTUALITATEProfesorul Ioan-Aurel Pop, reconfirmat la președinția Academiei Române

Profesorul Ioan-Aurel Pop, reconfirmat la președinția Academiei Române

Profesorul Ioan-Aurel Pop a fost ales, marţi,5 aprilie, într-un nou mandat de preşedinte al Academiei Române, cu durata de patru ani, informează Agerpres. În cadrul Adunării Generale a acestei instituții, a primit 142 de voturi din cele 157 valabil exprimate.

Ioan-Aurel Pop a deţinut primul mandat de preşedinte al celui mai înalt for de consacrare ştiinţifică şi culturală  din România, în perioada 2018 – 2022, urmare alegerilor desfăşurate pe data de 5 aprilie 2018, transmite Academia Română, potrivit sursei menționate.

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, este doctor în istorie şi profesor al Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, specialist în istorie medievală şi în evoluţia instituţiilor medievale, paleografie latină şi istoria Transilvaniei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Înainte de a deține această funcție,  profesorul Ioan- Aurel Pop  a deţinut funcţia de director al Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române, iar între anii 2012 – 2020 a fost rector al Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

De asemena, a fost membru membru corespondent al Academiei Europene de Ştiinţe, Litere şi Arte din Paris, iar în 2013 a devenit membru al Academiei Europene de Ştiinţe şi Artă din Salzburg, notează sursa citată.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Reconfirmarea profesorului Ioan-Aurel Pop la președinția Academiei Române vine la o zi distanță după celebrarea acestei instituții.

„Ziua Academiei Române” este marcată în fiecare an, la 4 aprilie, data fiind cea la care, în anul 2000, a fost instituită celebrarea acestei zile de către prezidiul instituţiei.

Academia Română a fost înființată în anul 1866 sub denumirea  „Societate Literară Română”. La 29 martie 1879, prin înalt decret, a fost declarată institut naţional, sub denumirea de Academia Română, potrivit www.acad.ro.

 

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate