vineri, februarie 23, 2024
EDUCAȚIEProfesorii „woke” din S.U.A. solicită ca textele clasicilor greci sau latini să...

Profesorii „woke” din S.U.A. solicită ca textele clasicilor greci sau latini să nu mai fie predate în școli, întrucât contribuie dintotdeauna la „justificarea sclaviei, la rasism, colonialism, nazism și alte fascisme”

Profesorii progresiști („woke”) din Statele Unite ale Americii vin cu o nouă solicitare – predarea limbilor clasice (greaca veche și latina), cât și a culturii și istoriei clasice sunt o „mașinărie de fabricare a supremației albe”. Astfel, aceste materii de studiu „ar trebui distruse”. Mai mult, aceste discipline ar fi contribuit, de-a lungul secolelor, la „justificarea sclaviei, științei rasiale, colonialismul, nazismul și celorlalte fascisme ale secolului XX”, potrivit Le Point, citat de Smart Radio.

Profesorii invocă faptul că în Antichitate se practica sclavia și alte cutume ce sunt de neconceput în societatea modernă. Totuși, în loc să vină cu proiecte de educare a tinerilor pentru a discerne și a selecta ce e bun și ce e rău, profesorii respectivi preferă să interzică și să cultive acest cancel culture atât de prezent în societatea modernă de astăzi. Ei refuză să vadă cât de vastă și de crucială este limbile și cultura clasice, din Antichitate, chiar și în contemporaneitate.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Ei refuză să vadă cât de vastă și de crucială este limbile și cultura clasice, din Antichitate, chiar și în contemporaneitate.
    Nu corectează nimeni la final?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE