marți, ianuarie 31, 2023
EDUCAȚIEProfesorii „woke” din S.U.A. solicită ca textele clasicilor greci sau latini să...

Profesorii „woke” din S.U.A. solicită ca textele clasicilor greci sau latini să nu mai fie predate în școli, întrucât contribuie dintotdeauna la „justificarea sclaviei, la rasism, colonialism, nazism și alte fascisme”

Profesorii progresiști („woke”) din Statele Unite ale Americii vin cu o nouă solicitare – predarea limbilor clasice (greaca veche și latina), cât și a culturii și istoriei clasice sunt o „mașinărie de fabricare a supremației albe”. Astfel, aceste materii de studiu „ar trebui distruse”. Mai mult, aceste discipline ar fi contribuit, de-a lungul secolelor, la „justificarea sclaviei, științei rasiale, colonialismul, nazismul și celorlalte fascisme ale secolului XX”, potrivit Le Point, citat de Smart Radio.

Profesorii invocă faptul că în Antichitate se practica sclavia și alte cutume ce sunt de neconceput în societatea modernă. Totuși, în loc să vină cu proiecte de educare a tinerilor pentru a discerne și a selecta ce e bun și ce e rău, profesorii respectivi preferă să interzică și să cultive acest cancel culture atât de prezent în societatea modernă de astăzi. Ei refuză să vadă cât de vastă și de crucială este limbile și cultura clasice, din Antichitate, chiar și în contemporaneitate.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Ei refuză să vadă cât de vastă și de crucială este limbile și cultura clasice, din Antichitate, chiar și în contemporaneitate.
    Nu corectează nimeni la final?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate