ACTUALITATEProfesorii „woke” din S.U.A. solicită ca textele clasicilor greci sau latini să...

Profesorii „woke” din S.U.A. solicită ca textele clasicilor greci sau latini să nu mai fie predate în școli, întrucât contribuie dintotdeauna la „justificarea sclaviei, la rasism, colonialism, nazism și alte fascisme”

Profesorii progresiști („woke”) din Statele Unite ale Americii vin cu o nouă solicitare – predarea limbilor clasice (greaca veche și latina), cât și a culturii și istoriei clasice sunt o „mașinărie de fabricare a supremației albe”. Astfel, aceste materii de studiu „ar trebui distruse”. Mai mult, aceste discipline ar fi contribuit, de-a lungul secolelor, la „justificarea sclaviei, științei rasiale, colonialismul, nazismul și celorlalte fascisme ale secolului XX”, potrivit Le Point, citat de Smart Radio.

Profesorii invocă faptul că în Antichitate se practica sclavia și alte cutume ce sunt de neconceput în societatea modernă. Totuși, în loc să vină cu proiecte de educare a tinerilor pentru a discerne și a selecta ce e bun și ce e rău, profesorii respectivi preferă să interzică și să cultive acest cancel culture atât de prezent în societatea modernă de astăzi. Ei refuză să vadă cât de vastă și de crucială este limbile și cultura clasice, din Antichitate, chiar și în contemporaneitate.

1 COMENTARIU

  1. Ei refuză să vadă cât de vastă și de crucială este limbile și cultura clasice, din Antichitate, chiar și în contemporaneitate.
    Nu corectează nimeni la final?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 22.233 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite