marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEProfesorii, în vizorul ANAF. Inspectorii verifică dacă veniturile din meditații sunt declarate

Profesorii, în vizorul ANAF. Inspectorii verifică dacă veniturile din meditații sunt declarate

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) verifică dacă profesorii declară veniturile obținute din meditații, pentru identificarea grupurilor țintă fiind folosite informațiile deținute de agenție, dar și informații din surse externe, anunță Profit.ro.

Potrivit sursei citate, ANAF a pornit un proiect-pilot la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Prahova, prin care încearcă să stimuleze conformarea voluntară a celor care obțin venituri din meditații.

„Proiectul se desfășoară sub formă de proiect-pilot în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Prahova. Acesta vizează stimularea conformării fiscale voluntare pentru persoanele fizice care realizează venituri supuse impozitării, în grupurile-țintă vizate fiind cuprinse și persoanele fizice care pot obține venituri din meditații.

Pentru identificarea grupurilor țintă au fost avute în vedere atât informațiile deținute la nivelul ANAF, cât și informații din surse externe”, afirmă ANAF în documentul analizat de Profit.ro.

În funcție de evoluția situației și de riscul fiscal reprezentat, ANAF are în vedere și controale antifraudă în acest domeniu. Meditațiile furnizate de profesori elevilor contra cost reprezintă o activitate independentă.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE