luni, iunie 24, 2024
ACTUALITATEProf. Univ. Dr. Vlad Ciurea: Legătura dintre creierul uman și credință e...

Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea: Legătura dintre creierul uman și credință e un fapt real. Aceasta este molecula credinței și studiile făcute în experiențele spirituale au dus la relevarea unei cantități foarte mari

Profesorul universitar doctor Vlad Ciurea, medic neurochirurg, scrie în cartea sa, „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor“, despre legătura dintre credință și creierul uman, argumentând că este un fapt real, demonstrat științific:

„Există o hartă religioasă a creierului care cuprinde o serie întreagă de lucruri. Legătura dintre creierul uman și credință e un fapt real, marcat și adunat într-un capitol nou de știință care se numește Neuro-Teologie“, scrie Vlad Ciurea, continuând că „există modele religioase și spirituale ale creierului“.

„Disputele actuale se dau în sfera dualismului, între creier și inimă, Nu are importanță unde se află sufletul, ci e important că se află undeva în acest corp uman. Creierul participă clar la acesta și sunt convins că este este în partea centrală, în creier. Important este că acest suflet este în noi, un suflet nemuritor într-un corp muritor, un aspect cu care teologia este de acord“, mai scrie medicul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Molecula credinței

„Dacă mergem mai departe, ne putem întreba: Există prezența lui Dumnezeu, a divinității în corpul uman?

Da, e foarte interesant! Primul indiciu este serotonina, care este intitulată molecula credinței. A apărut chiar un articol, „The Serotonin System and Spiritual Experiences“ al unei cercetătoare din SUA, Jacqueline Borg.

Studiile făcute în experiențele spirituale de credință au dus la relevarea unei cantități foarte mari de serotonină. Nu e o întâmplare, sunt fapte clare privitoare la dezvoltarea serotoninei. Serotonina este produsă de anumiți centri și este difuzată în întreg creierul, apoi în întreg organismul, producând modificări importante de credință în sensul de extaz și fericire. Aceasta este serotonina!“, își închide medicul Vlad Ciurea referirea la molecula credinței.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

 1. Prof. Vlad Ciurea explică de ce să nu ne temem de vaccinul anti …
  http://www.youtube.com › watch
  27 ian. 2021 · Profesorul Vlad Ciurea a fost infectat cu SARS-CoV-2 și ne-a spus cât se poate de sincer că a trecut prin iad.

  Digi24 – Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat care…
  ne-np.facebook.com › posts › medicul-neurochirurg-vlad-ciurea-a-explicat…
  El avertizează că vaccinarea în plină pandemmie creează mai multe cazuri asimptomatice, contribuind la răspândirea virusului, deoarece vaccinurile nu previn …

  -probabil e o molecula
  care te face cretin,
  tartrazina,anilina,
  una dintre ele.,
  E.urile alea.

 2. “Stiinta”domnului doctor Ciurea imi trezeste indoieli data fiind atitudinea lui din pandemie. Examenul l-a dat atunci si a primit si nota din partea mea. Din pacate a ramas repetent! Definitiv! Explicatia credintei prin intermediul stiintei e cea mai parsiva forma de manipulare.

  • Perfect de acord cu dumneavoastră. Am urmărit acel dialog cu dl. Dulcan în care a vorbit de oameni din echipa lui care se roagă, dar nu și el. Deasemenea în cadrul discuției s-a referit la un “domn preot” o formulare destul de ciudată pentru o persoana presupus religioasă.
   Dl. dr. este un foarte bun profesionist în domeniul său în domeniul său de activitate, însă nu cred ca trebuie să credem și argumentele sale spirituale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE