EDUCAȚIEProf. univ.dr. Vlad Ciurea: Consider că este o mare greșeală să închidem...

Prof. univ.dr. Vlad Ciurea: Consider că este o mare greșeală să închidem școala. Am oprit școala, am oprit educația

Dacă vrem să prevenim bolile cerebrale, trebuie să deschidem porțile, nu să închidem oamenii în casă, a spus prof. univ.dr. Vlad Ciurea, menționând că închiderea școlilor este o mare greșeală.

Am oprit școala, am oprit educația, a subliniat dr. Vlad Ciurea Ciurea, miercuri, la postul Alephnews.ro.

„Pe baza școlii ne ridicăm, cum facem pași, așa ne trebuie și școală. Fără școală nu putem, de jos, de mic, de când pornim la primele bețișoare pe care le facem, primele semne, să învățăm. Nu se poate online, trebuie să se găsească o soluție la asta. Am mai fost întrebat și am spus că fiecare zonă școlară trebuie să aibă autonomie, să hotărască ce face. (…) Școala nu trebuie închisă, consider că este o mare, mare greșeală să oprim școala. Am oprit școala, am oprit educația!”, a explicat dr. Vlad Ciurea.

Potrivit dr. Ciurea, izolarea nu duce la nimic bun. Dacă stăm între patru pereți ne tâmpim, explică dr. Ciurea.

„Și ne tâmpim pe zi ce trece. Se dorește acest lucru? Eu nu cred că toată lumea vrea să ne tâmpim, că au venit ordinele de sus de la Bruxelles – Tâmpiți-i pe ăia! Tâmpiții Europei, nu se poate așa ceva. Românii sunt foarte isteți, au un IQ foarte bun, sunt foarte spontani în multe lucruri”, a menționat dr. Ciurea.

Izolarea nu duce la nimic bun, pentru că toate perspectivele sociale se închid, toate ușile, toate sertarele se închid.

„Uitați-vă la delfini, înoată în grup, sunt fericiți, în clipa în care se adună încep să facă acrobații, pentru bucuria grupului. Și noi de ce să nu ne bucurăm în grup? Schimbul de idei, vorba, creativitatea, muzica, dansul toate s-a dovedit că dezvoltă funcțiile cerebrale, iar dacă noi vrem să prevenim toate acele boli de degradare cerebrală, boala iutării, dacă vrem s-o prevenim, noi trebuie să deschidem porțile, nu să închidem oamenii în casă”,  a subliniat dr. Ciurea.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...