sâmbătă, aprilie 13, 2024
EDUCAȚIEProf. univ.dr. Vlad Ciurea: Consider că este o mare greșeală să închidem...

Prof. univ.dr. Vlad Ciurea: Consider că este o mare greșeală să închidem școala. Am oprit școala, am oprit educația

Dacă vrem să prevenim bolile cerebrale, trebuie să deschidem porțile, nu să închidem oamenii în casă, a spus prof. univ.dr. Vlad Ciurea, menționând că închiderea școlilor este o mare greșeală.

Am oprit școala, am oprit educația, a subliniat dr. Vlad Ciurea Ciurea, miercuri, la postul Alephnews.ro.

„Pe baza școlii ne ridicăm, cum facem pași, așa ne trebuie și școală. Fără școală nu putem, de jos, de mic, de când pornim la primele bețișoare pe care le facem, primele semne, să învățăm. Nu se poate online, trebuie să se găsească o soluție la asta. Am mai fost întrebat și am spus că fiecare zonă școlară trebuie să aibă autonomie, să hotărască ce face. (…) Școala nu trebuie închisă, consider că este o mare, mare greșeală să oprim școala. Am oprit școala, am oprit educația!”, a explicat dr. Vlad Ciurea.

Potrivit dr. Ciurea, izolarea nu duce la nimic bun. Dacă stăm între patru pereți ne tâmpim, explică dr. Ciurea.

„Și ne tâmpim pe zi ce trece. Se dorește acest lucru? Eu nu cred că toată lumea vrea să ne tâmpim, că au venit ordinele de sus de la Bruxelles – Tâmpiți-i pe ăia! Tâmpiții Europei, nu se poate așa ceva. Românii sunt foarte isteți, au un IQ foarte bun, sunt foarte spontani în multe lucruri”, a menționat dr. Ciurea.

Izolarea nu duce la nimic bun, pentru că toate perspectivele sociale se închid, toate ușile, toate sertarele se închid.

„Uitați-vă la delfini, înoată în grup, sunt fericiți, în clipa în care se adună încep să facă acrobații, pentru bucuria grupului. Și noi de ce să nu ne bucurăm în grup? Schimbul de idei, vorba, creativitatea, muzica, dansul toate s-a dovedit că dezvoltă funcțiile cerebrale, iar dacă noi vrem să prevenim toate acele boli de degradare cerebrală, boala iutării, dacă vrem s-o prevenim, noi trebuie să deschidem porțile, nu să închidem oamenii în casă”,  a subliniat dr. Ciurea.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE