ACTUALITATEProf. Petrișor Peiu: România a avut a doua cea mai neinspirată conducere...

Prof. Petrișor Peiu: România a avut a doua cea mai neinspirată conducere națională din Uniunea Europeană pe durata acestei crize sanitare. Cifrele nu mint

Cifrele Eurostat afirmă că „ România a avut a doua cea mai neinspirată conducere națională din Uniunea Europeană pe durata acestei crize sanitare”, scrie Profesorul Petrișor Peiu pe spotmedia.ro.

Profesorul Peiu scrie că în 2020, „economia națională a fost victima campaniei electorale totale”. Din punct de vedere al cifrelor, România stă mai rău decât vecinele sale din Est.

„După exact un an de guvernare Orban Ludovic, eșecul este clar și total: România a avut a doua cea mai neinspirată conducere națională din Uniunea Europeană pe durata acestei crize sanitare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Pandemia de COVID a lovit la fel întregul continent, același virus a subminat toate economiile statelor membre. Și, totuși, noi avem a doua cea mai mare contracție anuală (-6%), Italia la care ne uitam îngroziți în primăvară acum se află la -4,7%, Polonia la -2% , Ungaria la -4,7%, Slovacia la -2,2%, Bulgaria la – 5,2% și Cehia la -5,8%!

Dacă după aceste cifre, mai are cineva neclarități, acel cineva trebuie trimis la aritmetica din școala primară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

Cifrele nu mint. Cifrele care provin din statisticile Eurostat nu mint niciodată. Aceste cifre ne indică clar faptul că România a fost printre cel mai prost guvernate state din Uniunea Europeană în acest an. Iată cum arată revenirea în „V” la nivelul economiei Uniunii și cum arată, pe lângă aceasta, evoluția „revenirii” țării noastre:

Suntem, care va să zică, decuplați de Europa. Uniunea își revine cu adevărat, iar noi acumulăm înapoiere.

Acest grafic conține imaginea de ansamblu a unui an, 2020, în care economia națională a fost victima campaniei electorale totale.

După ce România a avut, în primăvară, cea mai mare contracție din Uniunea Europeană dintre statele fără o contribuție majoră a turismului în economie ( mai rău decât noi au căzut Spania, Croația, Ungaria, Grecia, Portugalia, Franța, Italia, Belgia, Cipru și Austria), în vară țara noastră raportează cea mai dezamăgitoare recuperare dintre statele Uniunii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Dacă statele mediteraneene și cele central-europene au recuperat aproape integral contracția economică din primăvară, dacă polonezii, ungurii și cehii au recuperat la fel de mult la sfârșit de septembrie, noi, românii, am ieșit total din logica statelor est-europene și am ajuns să bifăm cea mai mare contracție anuală din regiune. Deocamdată este a doua cea mai mare prăbușire anuală din întreaga Uniune. Numai grecii și croații ne mai pot concura în acest clasament al rușinii”.

Prof. Peiu spune că acestea sunt rezultatele politicilor Guvernului din pandemie împotriva economiei naționale. „Încrâncenarea cu care Guvernul Orban Ludovic a stins luminile în toate ungherele economiei a dat „roade”. Disprețul premierului față de ponderea în PIB a sectorului HORECA a adus țării a doua cea mai mare cădere economică din UE.

Îndârjirea cu care armata de polițiști și jandarmi a Guvernului a demontat geamurile și ușile piețelor țărănești va produce, în continuare, rezultatul scontat de premierul respectiv”, a conchis el.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...