luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEProf. Petrișor Peiu: Cum a distrus Klaus Iohannis, în șapte ani, economia...

Prof. Petrișor Peiu: Cum a distrus Klaus Iohannis, în șapte ani, economia României

Analistul politic și profesorul Petrișor Peiu a explicat, într-un articol publicat în Gândul, felul în care președintele Klaus Iohannis, care a condus România.

Profesorul Peiu arată, cu cifre, că economia României a luat-o în jos în ultimii șapte ani. Analistul îl compară pe Iohannis cu liderul comunist chinez, Mao.

„Păi cam la fel își prostea și marele Mao poporul, cu promisiuni repetate că urmează un viitor luminos. Lesne putem observa că, după șapte ani sub bagheta lui „Mao” Iohannis, securitatea energetică a României a devenit exact contrariul: dacă în 2015 gazul rusesc importat reprezenta 2,4% din consumul țării, în 2016 deja ajungeam la 8-9% (sursa aici), iar în 2021 am ajuns ca 30% din consumul intern să fie acoperit de gazul importat de la Gazprom (sursa aici).

Hai să vă mai spun încă o dată să fie clar: timp de șapte ani, Mao al nostru ne spune același lucru, că lucrăm la independența energetică împreună cu partenerii noștri strategici americani, iar în timpul ăsta dependența țării de gazul rusesc a crescut de la 2,4% la 30% din consum și nu avem nicio investiție/participare americană reală în domeniul energiei! Pentru maestrul Virgil Popescu, o adăugire importantă: memorandumurile și pozele de grup de la întâlniri protocolare nu se pun la socoteală.

Dacă vorbim de energia totală produsă în această țară, aceasta a fost în anul 2015 de 26, 387 milioane de tone echivalent petrol, la care se adăuga un import de 11,33 milioane de tone echivalent petrol. Producția pe principalele resurse interne era astfel distribuită: cărbune -4,7 milioane de tone echivalent petrol, țiței- 3,9 milioane de tone, gaze naturale- 8,87 milioane tone echivalent petrol și energie electrică 5,1  milioane tone echivalent petrol.

Sursa: INSSE

 

 

 

 

Hai să vedem unde ne-a dus gloriosul regim Iohannis după șapte ani: o producție internă totală de doar 18,47 milioane de tone echivalent petrol, din care cărbune 3,2 milioane de tone echivalent petrol, țiței- 3,1 milioane de tone, gaze naturale- 7,2 milioane de tone echivalent petrol și energie electrică- 4,9 milioane de tone echivalent petrol:

https://media.gandul.ro/5-gR2zFGoq_ZBNTY0HcuE6YF8_M=/660x276/smart/filters:contrast(5):format(webp):quality(100)/http%3A%2F%2Fgandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F08%2FPicture3.jpg

În concluzie: în timpul regimului Iohannis am reușit să ne reducem producția internă de energie primară cu o treime, cu 46% s-a redus producția de cărbune, cu 23% cea de gaze naturale, cu 21% cea de țiței și cu 10% cea de energie electrică. Cert este că am ajuns și net importatori de energie electrică de vreo trei ani încoace.

Ca să fie și mai clar: România are la dispoziție cele mai mici resurse de energie din întreaga Uniune Europeană, doar 70 de Tjoule/locuitor/an. Deci, țara căreia Iohannis îi promitea securitate energetică din 2015 până în 2022 a ajuns, de fapt, cea mai săracă energetic din Uniune:

Sursa: Eurostat
Sursa: Eurostat

Rezultatul politicii lui „Mao” Iohannis este cam același cu cel obținut și de genialul cârmaci al chinezilor: distrugerea economei naționale și sărăcirea propriului popor. Astăzi, după șapte ani de mărețe împliniri ale regimului Iohannis, putem să tragem linie și să vedem unde ne-a adus soțul doamnei Carmen: avem cea mai mare creștere de prețuri industriale din Europa. Adică firmele din țara noastră trebuie să suporte cele mai mari scumpiri la materii prime și materiale!

Este astăzi o certitudine că, dacă cineva și-ar fi propus să ucidă întreaga noastră economie, nu ar fi găsit o rețetă mai bună decât cea aplicată de către guvernanții noștri: scumpirea nemăsurată a prețurilor produselor industriale, adică creșterea prețurilor pentru toate produsele autohtone, la poarta fabricii”, a scris Peiu.

Analistul a concluzionat amar: „Întocmai ca în exemplul cu marele său inspirator de la Beijing, Iohannis aruncă vina pentru situația unde ne-a adus regimul său pe alții. Și dacă aplaudacii lui Mao au găsit că vina aparținea „benzii celor patru” (Jiang Qing, soția lui Mao și cea care condusese Grupul Central al Revoluţiei, Zhang Chunqiao, lider de partid de la Shanghai, Wang Hongwen, sindicalist şi ofiţer politic important al Armatei Populare de Eliberare şi Yao Wenyuan, propagandist de partid), la fel și adulatorii președintelui nostru au descoperit că vina îi aparține ba lui Cioloș, ba lui Dragnea, ba lui Orban. În realitate, așa cum Mao îi patrona pe toți guvernanții chinezi, exact așa și Iohannis a patronat toate guvernele din 2016 încoace. El, cu mânuța lui Coldea, l-a pus premier pe Cioloș și el i-a numit miniștrii, el a modelat guvernele lui Dragnea cum a vrut, el l-a numit pe Orban și l-a schimbat cu Cîțu și tot el a inventat marea coaliție cu 70% în parlament. În toți acești ani de când e la putere, Iohannis a condus țara în fiecare zi așa cum a vrut și cum și-a dorit. Cu rezultatul care se vede de pe lună. Marea întrebare este, acum, dacă avem la București vreun Deng Xiaoping….”

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

7 COMENTARII

 1. De parca era nevoie de un profesor sa zica lucrul acesta.
  Acelasi cos de cumparaturi pe care il achizitionam in 2018 cu 250 Ron acuma il achizitionez cu 690Ron.

 2. Nedreaptă totuși comparația cu Mao. Iohannis este cretin și nemernic vândut, Mao era doar cretin. Comunismul în sine fiind ideologia rataților, căci doar unui ratat i-ar conveni să fie băgat la grămadă și numit egalul celorlalți, i-a atras ca pe muște. De la Mao, care auzind despre importanța oțelului în dezvoltarea economică, a prioritizat utilizarea furnalelor din spatele curții chiar în detrimentul agriculturii, la Lîsenko care a decis plantarea înghesuită pentru că plantele egal-proletare nu doar că nu s-ar lupta pentru spațiu, ci ar și coopera, creând, deci, foamete cumplită din pură prostie, chiar pâna la Pătrășcanu care încerca s-o dreagă cu “Înainte de a fi comuniști, suntem români”, ca și cum ai zice “Înainte de a fi sataniști, suntem creștini”, atât i-a dus capul. Efectiv atât au putut. Ăsta, în schimb, e conștient că ce face nu e bine și știe că o face pentru alții. Dar își permite, că lumea așteaptă să plece singur ca să vină următorul, care, oricât ar fi de prost, prin comparație tot o să pară mai bun. Doamne-ferește să se ajungă să se dea vreun exemplu cu vreunul din ei, ca apoi restul să capete măcar frică, dacă morală oricum n-au. N-ar fi democratic.

 3. Priviți ce spun francezii (și la ei se întâmplă – de decenii, de prin ’70):

  https://www.youtube.com/watch?v=alF12D6LrDQ

  Cum explicați că nici PPeiu, nici GPurcăruș, nici CArmand nu vă spun nimic ?

  E vreunul „de stânga” ?! E vreunul care nu pricepe franceză ?

  De ce nu vă spun că fenomenul este internațional ?

  SCâmpeanu e de … stânga ? (Doar după definiția Democrației!) Dar NCeaușescu ? Era de stânga ? Cât a schimbat el școala („integrarea școlii cu viața și producția” – celor care îl loveau, meritat, cu „teoria ca teoria … praftica ne omoară!”, chiar dacă reforma lui era un fum …)

  Dvs. de ce nu găsiți așa ceva ? Trebuie neapărat să trăiți în mediu francofon, ca să le găsiți ? Românii trăitori în România nu le pot găsi ? Un astfel de român se pare că l-a găsit pe acesta. (Aveți traducere/subtitrare automată în foarte multe limbi la acest video!)

  Comentariile la video – câteva sute bune – nu le-am citit încă …

  DE CE NU SPUNEȚI ȘI ASTA, printre multe altele de care nu vă temeți să le spuneți ? (Ori le spuneți, cu toată teama!) DE CE ?

  P.S.

  Vă amintesc că Stânga vrea socialism, iar eu sunt de stânga. Nu ce zice J-P Brighelli acolo … aceea este Stânga manufacturată artificial de Dreapta – ori chiar stânga Dreptei. Și nu vreau școală de imbecili în socialism, pe aceea și-o poate păstra Democrația!

 4. Nu mă pricep la oameni. Nici nu pot lua un PP în serios.

  Deng a fost în același partid cu Mao (știu – din lipsă de alternativă). A fost exilat (nu lichidat!) de Mao, la „reeducare”. Și noi am avut un „Mao”, apoi un „Deng” – și el exilat de „Mao” al nostru. Apoi a venit „Deng”, în ’89. Poate lui i se va recunoaște că nu s-a rupt România – atunci (că timp ar mai fi). Cam atât. Ori poate că s-a grăbit să „dea” locuințele pe „nimic”, fiindcă știa ce va urma.

  La 11-13 ani după Deng (și reformele sale – începând din ’76-’78), China era în pragul „eliberării” – iunie 1989 (ciudată coincidență de an!). De către … „studenți” – altă coincidență. Nu zic că Deng nu a făcut nimic (câtuși de puțin!), ci că reformele sale erau gata-gata (ȘI!) să „elibereze” China. Doar că PCR-ul lor nu s-a evaporat peste noapte, precum cel al escrocilor noștri. Deși și pentru China … ar mai fi timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate