EDUCAȚIEProf. Mircea Miclea despre alocarea a 2,5% din PIB către educație: Eu...

Prof. Mircea Miclea despre alocarea a 2,5% din PIB către educație: Eu cred că cei care alocă un buget atât de redus sabotează principala resursă națională. Vrem o economie bazată pe cules de sparanghel?

Prof. Mircea Miclea, fost Ministru al Educației în 2005, spune că alocarea a 2,5% din PIB pentru educație constituie un sabotaj al principalei resurse naționale în viitor.

„Am o părere foarte proastă (despre alocare a 2,5% din PIB educației în 2021 – n.r.). Indiferent de ce criză traversăm, prioritățile se văd exact în criză, atunci înseamnă că educația este prioritate când tu în criză aloci educației ce trebuie. Eu cred că cei care alocă un buget atât de redus pentru educație sabotează principala resursă națională. Pentru că în viitor principala resursă a acestei țări nu vor fi nici resursele naționale, nici capitalul. Vor fi competențele din mintea oamenilor”, a declarat Miclea în cadrul unei dezbateri organizate de Cursdeguvernare.ro.

„Noi trebuie să ne gândim – ce vrem? Vrem o economie bazată pe cules de sparanghel? Atunci vom face competențele aferente. Sau vrem o economie bazată pe tehnologie de varf și să însemnăm ceva în istorie? Atunci trebuie să alocăm bani pentru educație. O sabotare a economiei naționale din viitor este ceea ce se întâmplă în prezent”, a continuat acesta.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Mircea Miclea a fost critic cu măsurile luate de autorități pe perioada pandemiei, spunând că școlile nu trebuiau închise. „Școala avea rolul de a crea o identitate de generație, de a dezvolta lidership-ul. Nu-l poți dezvolta din fața laptopului din apartamentul tău”, spunea profesorul de la Babeș-Bolyai în noiembrie trecut.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și și vei contribui la susținerea siteuluiR3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...