duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEProf. Ioan Aurel Pop: Lumea globalistă nu este departe de poporul muncitor...

Prof. Ioan Aurel Pop: Lumea globalistă nu este departe de poporul muncitor unic al comunismului de odinioară și nici de lozinca prin care s-a consacrat comunismul: proletari din toate țările, uniți-vă

Președintele Academiei Române, profesorul Ioan-Aurel Pop, a spus că lumea în stil globalist nu este departe de comunismul clasic, acela în care deviza era „proletari din toate țările, uniți-vă”.

Președintele Academiei a spus aceste cuvinte în cadrul unui mesaj pe care l-a transmis cu ocazia lansării volumului „Apostolii întunericului și comunizarea României”, de Sorin Berilă.

În mesajul său, academicianul a atras atenția că noul marxism folosește mijloace mai subtile decât comunismul de odinioară, dar nu mai puțin periculoase.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Cartea de față, scrisă de dl Sorin Berilă, tinde să facă o istorie a mișcării de stânga mondiale, dar cu accent pe cazul special al României. Este o întreprindere temerară, greu de întreprins, dar totuși, cu șanse mari de reușită. Demersul acesta a fost determinat o îngrijorare a autorului și a multora dintre contemporani, îngrijorare cauzată de un fenomen acutizat relativ recent, neo marxismul. Lumea gândită și numită globală nu este departe de poporul muncitor unic al comunismului de odinioară și nici de lozinca prin care s-a consacrat comunismul: proletari din toate țările, uniți-vă. Firește, mijloacele contemporane de impunere a acestui nou marxism sunt mult mai subtile și de aceea mai ademenitoare. Nici ele nu-i pot înșela pe cei cunoscători. Autorul pornește de la surse indubitabile, caută antecedente, găsește avocați aproape uitați ai cauzei, îi dă în vileag pe unii teoreticieni importanți care au fost toboșarii noului neo-comunism. Autorul, în mod natural și cartea, oferă și soluții, care nu sunt unice și nici infailibile, dar care ar putea conduce spre remedii eficiente. Rămâne de văzut dacă autoritățile vor fi capabile și dispuse să preia asemenea sugestii și să le aplice pentru salvarea valorilor consacrate”, a transmis Ioan-Aurel Pop, care nu a putut fi prezent la eveniment.

La lansarea volumului au mai luat parte istoricii Florian Banu și Alin Spânu, iar moderator a fost profesorul universitar Dumitru Preda.

Autorul, Sorin Berilă, a explicat că a scris acest volum și din nevoia de a contrabalansa valul de calomnii aduse românilor, după 1990. Una dintre acestea fiind aceea că românii au acceptat ușor comunismul sau că l-au adus, ei înșiși, aici.

„Ce pot să vă spun din micile cercetări pe care le-am făcut este că nu știu ce etnie aveau cei care au adus comunismul în România, dar cu precizie putem spune că nu erau români. Nu se poate arunca un oprobriu asupra poporului român: că erau patagonezi, croați sau bulgari nu mă interesează. Dar important este că nu erau români”, a spus Sorin Berilă.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

7 COMENTARII

 1. ”Cartea de față, scrisă de dl Sorin Berilă, tinde să facă o istorie a mișcării de stânga”

  „Ce pot să vă spun din micile cercetări pe care le-am făcut este că nu știu ce etnie aveau cei care au adus comunismul în România”

  merită să dai banii pe o carte, care pretinde că-i demască pe neo-marxiști, al cărei autor se dovedește el însuși corect politic!? eu zic că nu. cititorii, fiind ținuți în întuneric, n-or să înțeleagă mare lucru. chiar atât de frică a ajuns să le fie românilor încât să se teamă să spună care a fost etnia lui Saul Brukner (Silviu Brucan)!?

   • spusele autorului mi se par de ajuns; ce fel de istorie a mișcării de stânga e aia în care nu ai fost în stare nici măcar să identifici etnia personajelor principale? dar știm cu toții că aici de fapt e vorba de autocenzură, de teama de a vorbi.

 2. Nu se poate arunca un oprobriu asupra poporului român: că erau patagonezi, croați sau bulgari nu mă interesează. Dar important este că nu erau români”

  Spune-mi ca erau evrei fara sa imi spui ca erau evrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE