marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEProf. Dan Dungaciu: Pandemia a fost un pretext pentru o formă de...

Prof. Dan Dungaciu: Pandemia a fost un pretext pentru o formă de federalizare a Europei. PNRR-urile sunt proiecte de guvernare livrate de Bruxelles

Profesorul universitar Dan Dungaciu este de părere că pandemia a fost folosită de către elitele de la Bruxelles pentru a forța o federalizare a Europei, unul dintre proiectele mai vechi ale acestora.

Într-o discuție, purtată online, cu jurnalistul Andi Lăzescu, de la Newsweek, Dan Dungaciu mai spune că situația mai sus menționată se leagă de probabila venire a lui Donald Trump la conducerea Americii, motiv ca europenii să renunțe la parteneriatul cu Statele Unite.

„Am sentimentul că europenii găsesc în venirea domnului Trump, pretextul cel mai bun pentru relansarea proiectului european, așa cum îl gândesc ei. Într-o primă fază a fost vorba de proiectul european gândit în urma pandemiei, care a fost doar pretext pentru o formă de federalizare financiară a Europei.

Gândiți-vă la PNRR. PNRR-urile sunt program de guvernare naționale, livrate de Bruxelles. Pandemia nu i-a ajutat, însă, deoarece percepția publică este că Bruxelles-ul nu a făcut o treabă bună. Comisia Europeană a devenit mai puternică, uitați-vă la prerogativele pe care și le-a asumat doamna von der Leyen.

Iar războiul din Ucraina poate fi faza a doua a acestei tentative de federalizare a Europei, singurul proiect pe care și-l asumă elitele de la Bruxelles.

Pentru asta ai nevoie de un inamic, un inamic pe care și-l inventează. Toată această campanie cu un inamic care vine de peste Ocean, Donald Trump, pe care ei îl inventează”, a spus Dungaciu într-o discuție cu jurnalistul Andi Lăzescu, la Newsweek.

Din acest motiv, spune sociologul, dacă Ucraina nu câștigă războiul, atunci Bruxelles-ul va fi principalul perdant al conflictului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE