luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEProf. Dan Dungaciu acuză: România face o politică externă de tip chelner....

Prof. Dan Dungaciu acuză: România face o politică externă de tip chelner. Ne ducem la alții și spunem: cu ce vă servim? Avem un meniu, alegeți-vă ceva de-aici

Prof. Univ. Dan Dungaciu, Directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, a comentat în termeni duri reacția clasei politice de la București după eșecul admiterii țării noastre în spațiul Schengen.

Sociologul a spus că România practică o politică externă de tip „chelner”, unde se duce la mesele altor țări și întreabă „cu ce vă putem servi”?

În opinia analistului, România nu impune respect nimănui.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Noi facem o politică externă de tip chelner. Ne ducem la alții și spunem: cu ce vă servim? Ce putem face pentru dvs? Avem un meniu, alegeți-vă ceva de-aici.

Când faci o politică externă de tip chelner, tu poți să primești, eventual, un bacșiș, dar nu faci politică. Harta politică externă este strategia ta, diplomații îndeplinesc această viziune. Problema noastră este la nivelul strategiei, nu diplomației.

Nu suntem parte a unei strategii nici pe Moldova, nici pe Ungaria, nici pe Balcani, practic pe nicio temă majoră nu avem nicio strategie.

Nu vom rezista în viitoarea lume care se construiește după războiul din Ucraina cu acest tip de atitudine. Noi nu mai impunem respect nimănui, asta-i drama. Nici Republica Moldova, nimeni”, a spus Dan Dungaciu la podcastul „România lui Cristache” de la Evenimentul Zilei.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate