ACTUALITATEProf. Dan Dungaciu: Acum a venit „războiul”, nu doar cel din Ucraina,...

Prof. Dan Dungaciu: Acum a venit „războiul”, nu doar cel din Ucraina, se schimbă lumile / România „ar putea încerca un joc – cu China și cu Occidentul, dacă îți propui asta, poți să fii la mijlocul drumului” VIDEO

Profesorul Dan Dungaciu, director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, a declarat, în cadrul unei dezbateri că lumea trece prin niște schimbări majore, urmând o perioadă „gri”.

Războiul din Ucraina este doar o parte a acestor schimbări, a spus profesorul Dungaciu. Perioada de „pace” s-a încheiat, urmează perioada „războiului” între Asia și Occident. Aceasta poate fi o oportunitate pentru România, a explicat sociologul.

„Dacă ne uităm înapoi, sigur că performanța României a fost una nu foarte spectaculoasă. Dar suntem în altă logică. E ca scena din Nașul cu consilierii pe timp de pace și consilierii pe timp de război. „Pacea” s-a încheiat, e adevărat că România a fost mediocră, nu a realizat nimic la adevăratele ei dimensiuni, nici măcar regional, dar acum a venit „războiul”, nu doar cel din Ucraina, se schimbă lumile. Când vine războiul, se gândește altfel, trebuie să gândești altfel. Nivelul pe termen scurt, intuiția, sunt calitățile acestui spațiu, care nu excelează în constanță, în proiecte pe termen lung. Deci, dacă se gândește altfel, oportunitatea este acolo. Este mult mai greu să ieși din rând când toate lucrurile sunt așezate, dar acum este o șansă, poți să joci o carte dacă vrei să o joci. Dar în primul rând trebuie să conștientizezi că lucrurile sunt un pic altfel și trebuie să ne mișcăm un pic altfel. Ultimele mișcări strategice au alimentat zona „griului”, care este o zonă de potențial”, a spus Dan Dungaciu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Suntem tara profesorilor si doctorilor in nimic ,un desert al inteligentei,o tara de prosti , cocalari,inculti ,lasi in frunte cu seful BOR si marele sef de la Academia Romana ,IAP,care si-a pus patriotismul si demnitatea in gips la fel ca Stanculescu piciorul in 1989 , oricat ma va cenzura dnul patriot Somanescu.Inteleg ca in lupta pentru propasirea Romaniei dnul respectiv are nevoie doar de rame,gandaci si alte taratoare.Nu e cazul meu. Fiti barbat si cenzurati-ma si de data asta,cum ati facut-o de atatea ori ,dle patriot imbracat in costum national.Buna seara!Cat priveste curajul dvs nu imi fac iluzii ,probabil ca sa aprobati mesajul meu va trebui sa cereti aprobare de mai sus.

  2. Nea Dungaciu viseaza. Crede ca prostălăii care ne conduc sunt in stare de strategii? Astia doar asculta si executa de la stăpâni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate