ACTUALITATEProces CNSAS - Isărescu. Guvernatorul BNR, acuzat de colaborare cu Securitatea, este...

Proces CNSAS – Isărescu. Guvernatorul BNR, acuzat de colaborare cu Securitatea, este apărat de Valeriu Stoica, ministrul Justiției în Guvernul Isărescu

Curtea de Apel București a început vineri dezbaterile în procesul în care CNSAS solicită judecătorilor să constate calitatea de colaborator al Securităţii în cazul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

La acest prim termen de judecată, guvernatorul BNR nu s-a prezentat la proces, el fiind reprezentat de avocatul Valeriu Stoica, fost preşedinte al PNL şi fost ministru al Justiţiei în Guvernul Isărescu (decembrie 1999 – decembrie 2000), informează Agerpres.

Totodată, avocatul Gheorghe Piperea, cel care a sesizat CNSAS în această speță, a depus o cerere de intervenţie, pentru a fi admis ca parte în proces din partea Asociaţiei „Parakletos”. Instanţa a decis amânarea dezbaterilor pentru 30 octombrie, pentru ca părţile să ia la cunoştinţă de această solicitare.

În cererea trimisă în instanţă, CNSAS susţine că guvernatorul Mugur Isărescu a activat ca informator în perioada 1979 – 1989. În opinia CNSAS, informațiile furnizate de Mugur Isărescu au îngrădit drepturile şi libertățile fundamentale ale omului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite