ACTUALITATE Procentul copiilor și tinerilor infectați a scăzut, pentru prima oară în 8...

Procentul copiilor și tinerilor infectați a scăzut, pentru prima oară în 8 săptămâni. În București sunt doar 256 de elevi infectați, din aproape 250.000

Procentul copiilor și tinerilor infectați din total cazuri a scăzut în ultimele opt săptămâni, conform datelor Ministerului Sănătății, citate de Edupedu.

În săptămâna 26 octombrie – 1 noiembrie, procentul tinerilor și copii din segmentul 0-19 ani a ajuns la 6,43%, scăzând cu 0,1%, față de perioada anterioară, relevă sursa citată.

Rata de creștere săptămânală este și aceasta în scădere în ultimele două săptămâni, față de perioadele anterioare. Concret, dacă diferența între numărul de cazuri din săptămâna 30 sept – 4 oct, de exemplu, și 5 – 11 octombrie era de 38,5%, în perioada 19 octombrie-1 noiembrie creșterile săptămânale au fost de 13,8, respectiv 12%.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Numărul cazurilor de infectare a fost, însă, cel mai ridicat în ultima săptămână – 2.158. Acest lucru a făcut ca rata de progresie medie a virusului să fie de 308 cazuri pe zi.

O analiză realizată de Edupedu arăta școala nu a contribuit la creșterea ratei de infectare cu Sars-CoV-2 în rândul populației de vârstă 0-19 ani, prin raportare la numărul total de cazuri.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media

La 6 săptămâni de la începutul anului școlar, în România au fost înregistrate 13.691 de cazuri de infecție cu Sars-CoV-2 la populația din grupa de vârstă 0-19 ani.

Acest număr reprezintă 6,53% din numărul total de cazuri de infectare de la nivelul întregii populații, ajuns la 209.648 de infectați pe 25 octombrie 2020.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

De altfel, Teodora Bentz, inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a spus că în acest moment, sunt doar 256 elevi infectați în Capitală.

Raportat la cei 249.790 de elevi pe care-i aveau școlile și liceele din Capitală în anul școlar anterior, numărul celor infectați, 256, reprezintă 0,1%.

Cu toate acestea, cele peste 250 de școli din București sunt închise de două săptămâni, după ce rata de infectare la nivelul Capitalei a depășit 3 la mie. Cursurile se desfășoară integral online.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate