joi, aprilie 24, 2025
OPINIIPriviți bine poza asta: este imaginea unui eșec, feminismul modern

Priviți bine poza asta: este imaginea unui eșec, feminismul modern

spot_img

Prinderea Anei Morodan beată și drogată la volan, precum și reținerea ei de către Poliție pentru aceste fapte reprezintă mai mult decât o altă „escapadă” a unei vedete din România.

Reprezintă încă o dovadă că feminismul – prost înțeles – promovat de cei puternici în societatea noastră nu conduce decât la dezastru. Ana Morodan este încorporarea ideilor feministe moderne: cariera, plăcerile, banii, sinele egoist înainte de toate. M-am documentat puțin și am văzut că Morodan reprezintă teoria feministă radicală, transpusă în realitate: „femeie de succes”, care a pus accentul pe „carieră”, care nu vrea să se căsătorească și nu vrea copii. La 38 de ani. Dacă nu mă credeți, citiți interviul acordat Viva, ca să vă convingeți. Acolo e totul. Strălucitor. Dar cât de mare este diferența între imaginea lucioasă din decembrie 2021 și realitatea din martie 2023!

E ca diferența dintre teorie și practică. Ca diferența dintre „am devenit a better Morodan” și realitatea că beată și drogată fiind, a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, distrugând două mașini ale unor nevinovați.

Feminismul modern promovat azi pune accent pe egoism: îi spune femeii să nu se căsătorească, pentru a nu fi „sclava” bărbatului, să facă totul pentru bani, tot din același motiv, să nu aibă copii ca să nu-și pună în pericol cariera. Feminismul al cărei exponent este „a better Morodan” acceptă prostituția, dacă duce la același rezultat: „independența” față de bărbat și față de familie.

Dar acest drum duce, indiferent că vorbim despre o femeie sau despre un bărbat (cu excepțiile monahale de rigoare), la dezastru. Vă dați seama cât de egoistă, iresponsabilă și distrusă sufletește poate fi o persoană care consumă alcool și droguri și apoi se urcă la volan? E jale! Și ea este „influencer”, adică un fel de „reper” pentru viețile altora, în special tineri și tinere. Ea le transmitea și probabil va transmite și altora că modul ei de viață este o rețetă de succes. Nimeni n-a contrazis-o până acum. Dar priviți imaginea: așa arată, real, rezultatul vorbelor ei transpuse în fapte.O insomniacă drogată, singură, la aproape 40 de ani.

Prin ce-am scris aici nu vreau să spun că toate femeile nemăritate sau fără copii vor ajunge drogate fără permis ca Morodan. Nu, deloc. Dar ce vreau să spun că ideologia a cărei simbol era Morodanca este una a morții. Și orice ideologie care urmărește să creeze un război sau o competiție între femei și bărbați este la fel de nocivă. Să nu ne facem iluzii: sunt o mulțime de colegi de-ai mei de generație care sunt un fel de Morodan. Singuri sau divorțați, unii ancorați doar în alcool sau pasiuni extreme, plini de resentimente. Ca și Morodanca, spectrul singurătății dă insomnii, oricât de multe lozinci ți-ai picura în cap. Când te apropii de 40 de ani observi că în lipsa lui Dumnezeu, viața e plină de „Stele Căzătoare”, vorba lui Puya…

Urmăream chiar zilele trecute cum o ziaristă se lăuda că fetițele de 10 ani din clasa fiicei sale au devenit „feministe”, pentru că s-au unit ca să aleagă o „șefă” a clasei, nu un „șef” al clasei. Vă dați seama ce otravă li se picură în suflete unor copii? Ce știu ei/ele despre gen? Practic, copiii ăia sunt felicitați că s-au segregat pe bază de sex! La 10 ani. Felicitări elitelor care ne-au adus așa ceva..

În concluzie, viitorul este sumbru dacă nu înțelegem că ideologiile anti-familie, precum elgebeteul, feminismul radical, etc, ne vor distruge comunitățile, țara și lumea. Familia întemeiată prin căsătorie, unde bărbatul și femeia cooperează, asumat, spre binele lor și al urmașilor lor, rămâne cel mai bun mediu pentru creșterea unei societăți sănătoase. În caz contrar, riscăm să fim călcați pe cap de mașina condusă de o altă „better Morodan”, pe drumurile publice. Dacă așa arată „mai binele”, oare cum arată răul?

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

12 COMENTARII

  1. Daaaa… mare problemă. Ce treabă are lumea dacă Morodan a fumat ceva sau nu? Care-i treaba cu credinta in acest articol? Eu simt că autorul articolului a fumat pătrunjel. Nu se explică altfel suma tâmpeniilor din articol.

  2. Când va exista o meritocrație reală în societatea noastră, discuțiile despre șefi vor fi total inutile sau se vor deschide numai pentru a-i lăuda! Oare vom trăi astfel de vremuri? Să promovezi pe criterii de gen este la fel ca promovarea pe criterii de șpagă, nepotism etc., în principiu tot o degradare a valorilor este. Diferența e că acest criteriu al genului este nou în România. Sigur că pe termen lung efectele sunt la fel de nocive, dar și diferite.
    Cât despre persoana în cauză, eu acum aflu de existența ei. Bănuiesc că este urmărită de adolescenți, de unde se vede o dată în plus că ar trebui întețit controlul parental asupra internetului pentru ca promiscuitatea să nu mai aibă o asemenea audiență. În ce privește limbajul generalizat, am avut un lingvist eminent în Iași, se numea Stelian Dumistrăcel. A colaborat și la ziarul creștin „Lumina”. El spunea că „măritatul” ar trebui exclus din vocabular pentru că este misogin și peiorativ. Vedem și în traduceri, englezii (etc.) spun „marry”, românii traduc „se mărită”, deși la ei cuvântul înseamnă a se căsători. Traducerile sunt mereu incorecte. Dacă ne gândim puțin, ne dăm seama că nu degeaba țăranul român spunea că își mărită vaca atunci când o ducea la iarmaroc să o vândă. La fel și cu fetele. Ele erau „piatra din casă” și tatăl urmărea să le mărite ca să scape de-o grijă. Iată că există o explicație psihologică, desigur, fără a fi o scuză, a feminismului radical din zilele noastre. Când umilești și blochezi evoluția unor persoane secole la rând, acea energie sufocată va irumpe într-o formă dezagreailă sau chiar monstruoasă. Poate că peste vreo 50 de ani se vor așeza lucrurile… Într-adevăr, este o mare lipsă de bun gust la multe femei, dar asta face trimitere și la educație, la climatul general etc. Discuția s-ar lungi prea mult și nu ar avea sens.

    • Mai rar atît de multe ocări mincinoase aduse românilor. Treaba nu e nouă.
      Cel ce-a botezat nedeia de pe Muntele Găina Tîrg de Fete și a spus primul că acolo se tîrguiesc fete a fost unul din Ungaria, sec XIX, ce recunoaște că n-a fost acolo doar c-așa a auzit.
      Minciuna, cu ajutorul serviciilor desigur, a prins rădăcini; tîrg de fete-n sus, tîrg de fete-n joc, triolor, manele folclorice, autorități, festivalul a ajuns la a nuștiu cîta ediție s.a.
      Nedei se mai țineau pe șapte vîrfuri din munții Apuseni cu prilejul altor sărbători; le-au consemnat destui străini ce-au trecut pe aici. De aceea au numit Ardealul, în alte limbi, Șapte Turnuri/Vîrfuri.

    • Sigur nu spune Democrația „marital status” prin acte ? O fi misogin: cuvintele își pot „îmbogăți” sensurile în funcție de cum sunt folosite.

      O fi „muiere” misogin ? dar „moglie” ? dar „mujer” ?

      Or fi. Dar la alții (mult mai avansați!) sunt termeni standard.

      Definitions from Oxford Languages · Learn more
      mujer
      nombre femenino

      1.
      Persona adulta de sexo femenino.
      “algunas mujeres se manifestaron ante la sede de la embajada”
      2.
      Persona de sexo femenino con quien alguien está casado.
      “le presentó a su mujer y a sus hijos”

      Și se vede că și „căsătorit” există.

      Translations of marito
      verb
      marry
      duco, marito, iugo, iungo, jungo, jugo
      espouse
      loco, marito, sponso
      wed
      marito, jungo, iungo, iugo, jugo, colloco

      Și aveți dreptate (împreună cu terranii noștri): se referă și la animale:

      ”marito
      Wiktionary
      https://en.wiktionary.org › wiki › marito
      (of animals) I am coupled; I have a mate. (of plants) I am grafted. I impregnate.
      ‎Italian · ‎Latin”

      • Nici nu merită să răspund la acest comentariu. Cine nu înțelege că etimologia cuvintelor și sensul lor actual sunt două probleme total, dar total diferite, nu poate să înțeleagă despre ce e vorba. Multă pace și seninătate sufletească! Doamne, ajută la luminarea tuturor oamenilor! Pacea ar trebui să pornească din sufletele oamenilor ca să se vadă și la nivel macrosocial, dar când sufletele sunt pline de ură, cum ar putea să fie pace?

  3. Nu este feminism bun! Feminismul este, în primul rînd, îndreptat împotriva femeii. Blogărița este artistă, joacă, i se pun, din burtă, licuri și urmăritori. De unde știm că n-a fost o înscenare? Au înscenat revoluții, împușcături în masă s.a., asta ar fi o bagatelă.

  4. Și dacă băieții vor să vă/ne radă, d-le Șomănescu ?

    Pe dvs. chiar nu vă interesează ce știe să facă/zică persoana respectivă ? Ce are în cap, adică ?

    Cum ați răbdat „50 de ani de comunism” așa ceva, iar acum nu o mai puteți răbda ?

    • ET : păi știm ce-i cu femeia aia: o amețită care vorbea vrute și nevrute, făcea poză de independentă și in realitate e un eșec uman grav. Ce știe să facă ? Să se drogheze, să incalce legea și să puna in pericol viețile oamenilor. Acum ceva ani tefeliștii erau cu jos penalii, acum tefeliștii apără o penală că e de-a lor.

      Știm suficient despre drogata asta, și e fix ce scrie dl Șomănescu: incarnarea eșecului feminist. Femeia liberă, fără soț, fără copii, cu carieră și succes. Pierde totul pentru că se droghează ca să acopere gaura uriașă din suflet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE