joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEPrințul Șerban Dimitrie Sturdza susține reîntoarcerea românilor acasă: Trebuie să vină cu...

Prințul Șerban Dimitrie Sturdza susține reîntoarcerea românilor acasă: Trebuie să vină cu credință în Dumnezeu și cu siguranța că nicăieri nu sunt mai puternici decât la ei în țară

Reîntoarcerea românilor din străinătate, repatrierea capitalului românesc, dar și provocările cu care se confruntă țara noastră în prezent, au fost o parte din subiectele abordate de prințul Șerban Dimitrie Sturdza, candidat din partea partidului AUR la alegerile europarlamentare din 2024, într-un interviu acordat pentru „Dacia Televiziunea Românilor”.

Invitat în cadrul emisiunii „Români pentru români”, prințul Șerban Dimitrie Sturdza a mărturisit că știe cât de greu este să trăiești departe de țară, având experiența exilului în perioada anilor ’80.

„Mulți dintre românii din străinătate trăiesc cu gândul și cu sufletul în România, iar unii dintre ei speră că într-o zi se vor întoarce în țară”, a precizat Șerban Dimitrie Sturdza.

Pentru românii care au un proiect de reîntoarcere în țară, Șerban Dimitrie Sturdza a transmis un mesaj de încurajare, explicând că emoțiile sunt firești, dar că ele nu trebuie să însemne teamă.

„Trebuie să vină cu credință în Dumnezeu și cu siguranța că nicăieri nu vor fi mai puternici decât la ei în țară”, a subliniat Șerban Dimitrie Sturdza.

Potrivit acestuia, există o serie de măsuri care se pot lua astfel încât reîntoarcerea românilor în țară să fie posibilă.

„Datoria mea ca român, ca patriot, este să fac, să trudesc, în așa fel încât într-o zi pentru unii români din străinătate să fie posibilă întoarcerea, iar pentru cei care nu va fi posibil să-i ajutăm de aici din România să-și trăiască românitatea în străinătate așa cum se cuvine, cu demnitate și cu păstrarea rădăcinilor.

Prin implicarea mea și a altor colegi trebuie să ajungem să creăm climatul necesar pentru ca românii, dacă se întorc în țară, să  profeseze la nivelul din străinătate, la un nivel salarial acceptabil, toate acestea în bune condiții generale de viață în România”, a menționat Șerban Dimitrie Sturdza.

Pasul către politică

Prințul Șerban Dimitrie Sturdza a explicat că în ultimii 20 de ani s-a implicat în promovarea imaginii României în străinătate, în ultima perioadă făcând și pasul către politică, mărturisind că a fost alături de partidul AUR încă de la fondarea acestuia.

„Am ales să fac acest pas pentru că simt că prin adăugarea numelui meu pe lista candidaților la europarlamentare din 2024, în cazul în care m-aș număra printre cei aleși, de acolo aș putea ajuta cel mai mult românii și acest partid pe care îl iubesc”, a subliniat prințul Șerban Dimitrie Sturdza.

Potrivit acestuia, AUR este partidul tuturor românilor pentru care țara, neamul și biserica sunt esențiale.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

 1. Asta este TOT ce știe Wikipedia despre ȘDS:

  „Șerban Dimitrie Sturdza, (n. 1967 în București), este stră-strănepot al lui Mihail Sturdza, domnitorul Moldovei, și diplomat român”

  Mai rău: expertul care a creat acel rând a găsit cu cale să scrie: „domnitorul Moldovei” (în loc de „domnitor al Moldovei”), ca și cum respectivul ori ar fi singurul domnitor al Moldovei, ori cel curent.

  Iar R3M nici măcar nu știe să ne spună ce știe ȘDS să facă în viață, trebuie să căutăm pe net. Desigur, ceva înălțător: diplomat! (Oameni care dau ordine altor state! din câte ne-a învățat Democrația.)

  Să-l întrebe red.-șef: „Dacă vin românii acasă, ne duce EL pe Lună (imediat după India!) ?”. Să-și aducă pribegii și bani când vin, să aibă unde și cu ce trăi ?

  Pe scurt: unul care vrea să știți că el este „prinț” (Întrebați-l pe IAPop despre influența limbii germane asupra limbii noastre!) poate fi om serios ? (Cum rămâne cu „umilința” ? Ori oamenii „mari” primesc scutire ?)

  • Prințul conduce de vreo 15 ani „două societăți comerciale în zona turismului”, la 22:55.

   https://www.youtube.com/watch?v=hysq5IT94T4

   Curat princiar. Cu învățământul are tangențe cât să-și amintească de „România Educată” a Întâi-Stătătorului țării. Ne dezvoltă … turismul (că e frumoasă țara!).

   Dacă vorbește red.-șef cu dânsul, o va conduce și pe a treia, de turism circumselenar și marțian, care să-i furnizeze turișți lui Elon Musk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate