vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEPrimul cetățean român, recunoscut oficial ca mort în Ucraina. Rudolf Wittman plecase...

Primul cetățean român, recunoscut oficial ca mort în Ucraina. Rudolf Wittman plecase voluntar. Ultimele sale cuvinte: „Totul este Valhalla”

Rudolf Wittman, un arădean de 27 de ani, este primul cetățean român care a murit în războiul din Ucraina, al cărui deces este confirmat, informează Agerpres. Wittman plecase voluntar să lupte de partea ucrainenilor, au mărturisit prietenii acestuia, precizează sursa citată.

Wittman avusese pregătire militară, anterior fiind membru al Legiunii Străine a armatei franceze.

„Avea un respect deosebit pentru ce înseamnă armata, cu disciplina, onoarea, mândria care îi reprezintă pe militari. Rudolf era cu dreptatea, era un om pe care Pământul nu îl merita, cu un suflet foarte bun şi cu o voinţă tare ca diamantul. De aceea a ales Legiunea, iar când a început războiul a spus că nu poate sta deoparte. L-am întrebat de mai multe ori dacă e sigur că asta îşi doreşte, că vrea să îşi asume riscul de a fi în prima linie a frontului, iar el a fost convins că nu există alt drum decât acela de a face ceva pentru o ţară care suferă. Îşi planificase plecarea cu trenul, însă când i-am văzut hotărârea, am decis să îl duc cu maşina până la graniţa cu Ucraina. Măcar atât să pot face, să îl văd trecut cu bine graniţa. Ne-am luat rămas bun la Halmeu”, a declarat, pentru Agerpres cel mai bun prieten din Arad al tânărului ucis, Marcus Jivan.

Acesta a mai spus că Wittman ajunsese în trupele speciale ale Ucrainei, în doar un an de zile.

„Ştiam la ce riscuri este expus, dar cu toţii speram că se va întoarce acasă viu. El a plecat în Ucraina doar pentru a face dreptate în felul său, a mers fără să fie plătit, iar după nici un an a ajuns în forţele speciale ale Ucrainei. Era foarte ambiţios, hotărât în orice făcea. Eu l-am cunoscut în urmă cu zece ani, la un club de airsoft din Arad, înainte de a pleca în Legiune. Am devenit cei mai buni prieteni. Tot timpul cât a fost în Ucraina am ţinut legătura cu ajutorul internetului, mă suna atunci când putea. Ultima oară am vorbit chiar joi”, a mai declarat Marcus Jivan.

Voluntarul își făcuse o iubită în Ucraina, iar aceasta a povestit pe internet care au fost ultimele cuvinte ale sale.

„Viaţa îţi oferă o persoană care schimbă totul. Cum începi să crezi că basmele prinţului nu sunt basme, ci realitatea, nu glumesc, că aşa a fost. Un străin care a venit în Ucraina să lupte pentru Ucraina, să-mi apere ţara şi mi-a devenit apărare, rezistenţă şi sprijin. Un om cu o inimă incredibilă, suflet sincer şi cu o bunătate incredibilă. Nu i-a fost frică de moarte, a spus că doar stinge luminile şi totul este Valhalla. Chiar era ca un viking, atâta putere şi curaj nu am văzut la nimeni”, a scris tânăra din Ucraina.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

 1. Ce poti sa zici si sa simti pt un om ca acesta.. .?!
  Un om fara minte … si fara inetegerea cea Dumnezeiasca a sensului vietii si a istoriei …
  A murit, as zice in sens ne-peiorativ, ca un … prost …
  Dar despre morti numai de bine
  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 2. pentru amatori
  (cat sa nu devina profesionisti):

  Kaotic – A Live Leak of Reality
  Kaotic
  https://www.kaotic.com

  Kaotic is the biggest free file host of graphic videos, extreme content, funny user uploads, uncensored news and more shocking reality content.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE