ACTUALITATEPrimii trei jucători din tenisul mondial sunt ortodocși și...nevaccinați

Primii trei jucători din tenisul mondial sunt ortodocși și…nevaccinați

În acest moment, topul tenisului mondial este dominat de trei atleți: Novak Djokovici, Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas.

Interesant este că acești trei jucători provin din trei țări ortodoxe: Serbia, Rusia și Grecia. Dacă sârbul nu mai are nevoie de nicio prezentare, ceilalți doi jucători completează și ei acest top trei al tenisului mondial.

Daniil Medvedev este rus, iar Stefanos Tsitsipas este grec. În vârstă de 23 de ani, Tsitsipas este născut la Atena, dintr-un tată grec și o mamă rusoaică.

Deja, înaintea finalei de la Roland Garros din acest an, dintre Tsitsipas și Djokovici, presa greacă a titrat că este „Grand Slam-ul Ortodox”.

Un alt duel ortodox s-a consumat în finala de la US Open din acest an, când Medvedev l-a învins pe Djokovici, oprindu-l din tentativa de a reuși Marele Șlem și al 21-lea titlu de mare turneu din carieră.

O altă legătură între cei trei mari sportivi este reticența față de vaccinare. Novak Djokovici (34) de ani este un cunoscut sceptic în privința vaccinării, iar reticența de a se inocula contra Covid-19 i-ar putea aduce absența de la Australian Open 2021.

În aceeași situație se află și numărul 2 mondial, Medvedev.

Medvedev l-a lăudat pe Djokovici pentru reticența de a spune public dacă s-a vaccinat sau nu.

„Am spus-o mereu, îmi place răspunsul lui Novak despre asta. Vreau să-mi păstrez situația medicalp, fie că e vaccinare, accidentare la picior…privată. Și am un motiv serios”, a spus el, afirmând că nu știe dacă va participa la Australian Open.

În acest moment, autoritățile din Australia au afirmat că pentru a participa la turneul din ianuarie 2021, jucătorii trebuie să fie dublu-vaccinați. Totuși, Federația Australiană de Tenis nu a emis încă un document oficial în acest sens.

Nici Tsitsipas nu s-a vaccinat până acum. Mai mult, grecul și-a exprimat public dubiile cu privința la vaccinurile anti-covid.

În August, el a spus că atâta vreme cât nu e obligatoriu, nu se va vaccina.

„Nu este încă obligatoriu. La un anumit moment va deveni, sunt destul de sigur. Dar până acum nu a fost obligatoriu pentru a putea concura și așa că n-am făcut-o”, a declarat el.

„Nu sunt împotriva vaccinurilor, dar nu văd niciun motiv pentru care cineva de vârsta mea ar trebui s-o facă – nu a fost testat suficient și are efecte secundare – atâta vreme cât nu este obligatoriu, fiecare să decidă pentru sine”, a mai adăugat el, conform CNN.

Recent, însă, întrebat dacă regulile privind necesitatea vaccinării obligatorii pentru a participa la Australian Open sunt corecte, Tsitsipas a confirmat.

„Voi juca în condițiile care au fost puse acum. Cred că este corect”, a zis el, dar tot nu a dorit să menționeze dacă s-a vaccinat sau nu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...