sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEPrimarul Timișoarei, Dominic Fritz, a bătut palma cu mișcarea LGBT. Discuția a...

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a bătut palma cu mișcarea LGBT. Discuția a vizat susținerea „discretă” pentru un nou mandat

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz și-a declarat public susținerea pentru mișcarea LGBT, susțin surse din Alianța Dreapta Unită, citate de site-ul timisoaraupdate.

Conform acelorași surse, Dominic Fritz a avut o discuție cu reprezentații mișcării LGBT, care au avut în vedere proiectele pe care primăria Timișoarei le va face în anul 2024, dar și susținerea lui de către această minoritate. Mai mult, discuția a vizat susținerea „discretă” pe rețelele specifice mișcării a campaniei lui Fritz pentru un nou mandat de primar.

De asemenea, sursele din Alianța Dreapta Unită susțin că, la discuție, Dominic Fritz i-a asigurat pe membrii comunității că și în 2024 activitățile culturale care promovează minoritățile sexuale vor rămâne o prioritate pentru primarul Timișoarei, daca el va fi reales.

De altfel, Dominic Fritz este un susținător declarat al minorităților sexuale. Primăria Timișoara condusă de el a alocat, prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, suma de 7.000.000 de lei (aproximativ 1.400.000 de euro), pentru consolidarea programelor culturale inițiate în 2023. Potrivit unui anunț oficial al Primăriei, scopul acestui program de finanțare este de a amplifica efectele benefice ale Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, facilitând conexiunile între comunități, creșterea încrederii și stimularea dorinței de implicare în propriul viitor.

Cea mai mare parte a acestei finanțări, în valoare de 3.250.000 de lei, va fi direcționată către programul „Acces”, care urmărește: „Atragerea unui public numeros la evenimente ce promovează diversitatea culturală locală, inclusiv participarea noilor minorități, într-un context european, și întărirea legăturilor cu alte comunități.”

Cu alte cuvinte, acest program își propune să promoveze, cu prioritate, activitățile culturale legate de minoritățile sexuale. Ceilalți bani vor fi folosiți pentru programul ExCentric: 2.250.000 de lei și Timișoara 2023 Echoes: 1.000.000 de lei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Dominic Fritz este pionul intereselor corporațiilor germane în România. Șeful lui Olaf Scholz e ghidonat de bancherii din Frankfurt. Și Klaus și Ciolacu sunt servitorii lui Scholz, pe lângă stăpânii americani.
    Toate programele culturale comunitare sunt folosite pentru propagandă ideologică. Și la Cluj-Napoca Emil Boc s-a folosit de Zilele Clujului, pe lângă faptul că și-a făcut campanie electorală, să promoveze ”multiculturalismul” și ”etnodiversitatea”.

  2. Sper ca nu a batut doar palma, ci ca macar a facut cu lgbtistii, ceea ce fac lgbtistii intre ei, ca sa fie treaba treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE