marți, mai 21, 2024
ȘTIRIPrimarul Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, condamnat definitiv la patru ani de închisoare...

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, condamnat definitiv la patru ani de închisoare în dosarul „Colectiv”

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, în prezent edil al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel București la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane, informează Agerpres.

Inițial, la instanța de fond – Tribunalul București – Piedone primise 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare, însă judecătorii de la CAB au admis, joi, apelul primarului și au decis scăderea pedepsei la 4 ani închisoare cu executare. De menționat că, în timpul procesului, judecătorii de la CAB au eliminat forma agravantă a infracțiunii de abuz în serviciu de care era acuzat Piedone.

Potrivit deciziei instanței, Piedone a fost condamnat la patru ani închisoare pentru o infracțiune de abuz în serviciu, în legătură cu autorizația emisă de Primărie pentru clubul Colectiv și achitat pentru altă infracțiune de abuz în serviciu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În temeiul art.297 alin.1 C.pen. raportat la art.132 din Legea nr.78/2000, condamnă pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu (autorizația SC Colectiv Club SRL). În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b),g) și k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b), g) și k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

În baza art.72 Cp deduce perioada reținerii și arestării preventive de la 06.11.2015 la 11.11.2015. În temeiul art.16 alin.1 lit. b teza I C.pr. pen. achită pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone sub aspectul comiterii infracțiunii de abuz în serviciu (autorizația SC Noran Prompt SRL), fapta nefiind prevăzută de legea penală”, se arată în decizia instanței.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE