ACTUALITATEPrimarul din Târgu Jiu nu înțelege de ce a crescut numărul de...

Primarul din Târgu Jiu nu înțelege de ce a crescut numărul de infectări în oraș deși cetățenii au respectat măsurile și s-au vaccinat: Cred că specialiștii ar trebui să ne dezvăluie dacă e ceva ținut bine cu o cheiță, să ne dezvăluie toate elementele acestui virus

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu (PNL), nu-și explică valul de îmbolnăviri care a făcut ca municipiul să revină în scenariul roșu și să fie impuse, din nou, restricții stricte. Edilul nu crede că oamenii au lăsat garda jos, dimpotrivă. Susține că târgujienii au respectat și respectă regulile de protecție. Mai mult, se aștepta ca numărul de infectări să scadă odată demarată campania de vaccinare.

De miercuri, municipiul Târgu Jiu a revenit în scenariul roșu, iar asta aduce restricții dure începând cu data de 4 martie. Restaurantele își închid, din nou, porțile. La fel și sălile de teatru ori cinema, iar spectacolele vor fi interzise, scrie Pandurul.

Mie îmi scapă anumite elemente. Cred că specialiștii ar trebui să ne dezvăluie dacă e ceva ținut bine cu o cheiță, să ne dezvăluite toate elementele acestui virus. Din punctul meu de vedere, este inexplicabil ca, în două săptămâni, gradul de infectare să crească de la 1,50 la 3. Nu am o explicație cel puțin logică. Nu vorbesc de o explicație medicală. Nu cred că nivelul de responsabilitate a scăzut”, a spus edilul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta se aștepta ca odată demarată campania de vaccinare, numărul de infectări să scadă.

„Se anunța, din toamnă, un al treilea val de infectări. Specialiștii ajunseseră la concluzia că odată cu încălzirea, putem să ajungem într-o astfel de situație. Am văzut că marea majoritatea a cetățenilor din Târgu Jiu respectă cerințele impuse de DSP. Mă așteptam să scadă numărul de infectări după ce începe vaccinarea”, a declarat Marcel Romanescu.

Până acum s-au vaccinat anti-covid peste 29.000 de gorjeni, ceea ce reprezintă peste 10% din populația reală a județului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...