joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEPrimarul din Târgu Jiu dă de înțeles că nu se spune adevărul...

Primarul din Târgu Jiu dă de înțeles că nu se spune adevărul despre cutremurele din Gorj: Dacă e ceva de ascuns este clar că poate s-a dat o hotărâre să nu vorbească, dintre cei care reprezintă instituțiile statului

Primarul Târgu Jiului, Marcel Romanescu (PNL), cere autorităților centrale să explice de ce se întâmplă atâtea cutremure în Gorj, altfel, considerând că este ceva de ascuns.

Edilul a spus că Guvernul ar trebui să facă o comisie care să investigheze aceste cutremure, dacă nu are nimic de ascuns.

„Ar trebui să dăm o interpretare cutremurelor, dacă nu vrem să ascundem ceva. Dacă e ceva de ascuns este clar că poate s-a dat o hotărâre să nu vorbească, dintre cei care reprezintă instituțiile statului. Dar ar fi corect, indiferent de cauzele acestor cutremure…Guvernul României poate să facă o comisie care să expertizeze, să vadă care sunt motivele care au declanșat aceste cutremure.

Săptămâna trecută am văzut la Buzău, acum două săptămâni a fost la Arad, acum la Târgu Jiu…ceva se mișcă. Înțeleg că nu putem să previzionăm, dar măcar după să avem o explicație”, a spus Romanescu la Radio Infinit.

Declarația sa vine în contextul în care luni, 19 iunie, în Gorj a avut loc un nou cutremur. Din februarie 2023 până acum au fost mii de replici, iar INFP a declarat că nu are o explicație științifică.

La sfârșitul lunii mai a avut loc un cutremur neașteptat și-n județul Arad, tot la adâncime redusă, precum în Gorj. Un alt seism a avut loc și în luna iunie.

Acum o săptămână, OMV a confirmat că a forat după zăcăminte de țiței și gaze în Gorj, chiar lângă Târgu Jiu.

Un expert din domeniul energetic a confirmat posibilitatea ca seismele din Gorj să fi fost provocate de o explorare la suprafață.

Un ziarist cunoscut a scris și el despre legătura dintre cutremurele din Gorj și explorările OMV Petrom.

Fostul ministru Eugen Teodorovici a spus răspicat că aceste cutremure din Gorj sunt provocate de OMV.

Martori oculari din Gorj au vorbit despre explozii înainte de seisme, exact ca și cazul recentelor cutremure din județul Arad.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate