joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEPrimarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR): Au fost date jos acele...

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR): Au fost date jos acele cruci amplasate ilegal, acelaşi lucru se va întâmpla din nou

Antal Arpad (UDMR), primarul din Sfântu Gheorghe, a spus că ridicarea celor 150 de cruci de către organizațiile românești la Valea Uzului este „un act rușinos”, care este destinat „maghiarilor din Transilvania”.

„În ceea ce priveşte profanarea cimitirului militar din Valea Uzului, aş dori să fac un apel la calm. Destinatarii acestui act ruşinos sunt maghiarii din Transilvania, dar nu trebuie să-i lăsăm pe provocatori să-şi atingă scopul. Este important ca această tensiune să nu se răspândească la nivelul vieţii noastre de zi cu zi, ci să lăsăm aceste procese în spaţiul juridic şi politic, pentru că, în acest moment, păstrarea păcii între comunităţi este mai importantă decât orice altceva”, a scris Antal Arpad.

Arpad a mai zis că aceste monumente funerare vor fi date jos, așa cum au fost și celelalte.

„Desigur, nu lăsăm problema nerezolvată, dar folosim instrumentele legale chiar şi atunci când organizaţiile extremiste ar duce problema la nivelul violenţei şi al conflictului interetnic. Am informat organizaţiile internaţionale despre evenimentele recente, iar reprezentanţii politici şi legali ai maghiarilor din Transilvania caută în continuare răspunsuri pe cale juridică şi legală la problema ivită. Au fost date jos acele cruci amplasate ilegal, acelaşi lucru se va întâmpla din nou. Răbdare şi perseverenţă!”, a adăugat Antal Arpad, care este şi liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

Reacţia primarului vine după ce aproximativ 250 de oameni au amplasat sâmbătă, în Cimitirul Internaţional al Eroilor din Valea Uzului, 150 de cruci de lemn în memoria ostaşilor români căzuți în luptele din zonă, după ce parcela românească, amenajată în anul 2019 de Primăria Dărmăneşti, a fost desfiinţată printr-o decizie a instanţei.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate