miercuri, decembrie 6, 2023
ACTUALITATEPrimarul Clujului, Emil Boc, anunță că nu se va atinge nimeni de...

Primarul Clujului, Emil Boc, anunță că nu se va atinge nimeni de Crucea de pe Dealul Cetățuii: Lucrurile sunt foarte clare. Eu nu mă ating de simboluri, nu afectez semnificația lor

Primarul Clujui, Emil Boc, a anunțat că nimeni nu se va atinge de Crucea Eroilor de pe Dealul Cetățuii, informează Napoca News.

Precizările edilului vin în contextul apariției în spațiul public a proiectului de modernizare a zonei, în care se specifica demolarea monumentului ridicat în memoria românilor torturați de austrieci.

Vestea a fost comentată negativ atât în presa locală clujeană, cât și în cea națională, fiind pusă în contextul mutării sau eliminării altor simboluri românești din Ardeal.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Problema Crucii de pe Cetățuie nu este nouă, încă din 2001 se solicită demolarea ei de către unii arhitecți sau comisii de specialitate. Acum există o propunere a celor care realizează proiectul de modernizare a Cetățuii de a fi mutată crucea de acolo.

Lucrurile sunt foarte clare. Eu nu mă ating de simboluri, nu afectez semnificația lor. Cred că avem lucruri mai importante de făcut în orașul ăsta.

Am o formație umanistă, cunosc semnificația și valoarea simbolurilor, că sunt istorice sau religioase.

Ele nu trebuie tratate cu buldozerul sau din vechiul peniței unor specialiști într-un domeniu care nu are legătură nici cu istoria nici cu ADN-ul orașului.

Zona Cetățuii va fi modernizată, dar fără să fie afectată Crucea, acest lucru să fie clar pentru toată lumea”, a explicat Emil Boc.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Am fost în Cluj în 2019, în timpul ”domniei” lui Boc. Foarte curat mi s-a părut orașul, civilizat, liniștit și destul de prietenos cu turismul. La intrarea pe care am circulat erau numai steaguri tricolore….nu mai erau băncile lui Funar, dar era clar că intri într-un oraș românesc. Nu cunosc amănunte despre domnia lui Boc (care nu mi-e deloc simpatic), dar orașul mi-a făcut o impresie foarte bună, sper să am ocazia să mai merg.

  2. Piticul mincinos acum o da la intors. Nici usturoi nu a mancat si nici gura nu ii pute. Mai limbric vorbitor mai lasa trompeta si canta la alta masa ca suntem satui de tine! Nu uitam magariile care le ai in cont!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate