ACTUALITATEPrima ediție a târgului micilor producători români, organizat de Asociația Neamunit

Prima ediție a târgului micilor producători români, organizat de Asociația Neamunit

Sâmbătă, 27 februarie 2021, a avut loc primul târg al micilor producători români, organizat de Asociația Neamunit.

Proiectul, intitulat „NEAMUNIT De la sat la oraș”, urmărește să adune laolaltă meșteri, gospodari care să aducă rodul trudei lor mai aproape de spațiile urbanistice, iar orășenii să se reîntoarcă la datinile de altădat’, dar să le și asigure continuitate prin deprinderea unor meșteșuguri tradiționale.

„Printre produsele întâlnite la târgul nostru, s-au numărat: ii și cămăși tradiționale (Constantina Dobre, CL), bijuterii din lemn, cupru, alamă (Opaline Crafts, GR), cuțite unicat (Boby Custom Knives, B), produse personalizate (Arta tradiției, B), accesorii, mărțișoare și jucării croșetate (R&M hand-made, GR; Măriuța Lazăr, B), produse pictate hand-made (Comorile lui Derin, B), produse de îngrijire hand-made (Tămada, B), produse alimentare (Cooperativa Agricolă Unirea Gospodarilor Mihăilești, BZ), vinuri (Crama Aurelian Lupu, VN), dulcețuri și vin din fructe de pădure (Murmuza, DB), produse apicole (Moș Drăgoi, PH; Angelica Brăgău, BZ), clătite și bucate tradiționale (Frăția de Cruce Valeriu Gafencu, B).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu în ultimul rând, pe mesele expozanților s-au regăsit și produse create în urma atelierelor susținute la sediul asociației, de la începutul acestui an: icoane pe sticlă (Oana Musceleanu), cruci de lemn și obiecte decorative hand-made (Atelierul de artizanat), mărțișoare cusute, croșetate, pictate – cu motive tradiționale, dar și pâine și cozonaci proaspeți.

Toți cei care au luat parte la eveniment au avut de câștigat, atât expozanții, voluntarii, cât și cumpărătorii. Atmosfera care s-a creat a fost asemănătoare târgurilor de odinioară, unde fiecare-și găsea locul printre ceilalți, dar, mai cu seamă, împărtășea sau afla secrete meșteșugărești, își golea/ umplea traistele de cumpărături sau doar se încărca de voie bună”, au anunțat organizatorii.

„Prin intermediul acestui proiect, ne dorim să creăm și să promovăm o comunitate a lucrului bine făcut, românesc, al valorilor lăsate moștenire și al sprijinului reciproc (rural-urban).

Prin urmare, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne-am propus ca acest gen de târg să capete caracter periodic, următorul fiind deja programat pentru perioada premergătoare Sfintelor Paști”, spun cei de la Asociația Neamunit.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...