sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEPreţurile pentru 3.000 de medicamente s-au majorat. Noile tarife s-au aplicat de...

Preţurile pentru 3.000 de medicamente s-au majorat. Noile tarife s-au aplicat de la 1 august

Ministrul Sănătății a transmis că prețul medicamentelor de uz comun a crescut în farmaciile din România cu până la 14%, spunând că noile tarife s-au aplicat deja de la 1 august.

Potrivit Ministerului Sănătății, scumpirile au avut loc pentru circa 3.000 de medicamente, pentru cele care au un preț sub 50 de lei care, în lipsa acestor majorări, medicamentele riscau să dispară de pe piață din cauza costurile de producție sunt mari.

„Prețul a trei mii de medicamente a fost majorat cu până la 14%, adică jumătate din medicamentele aprobate în Romania. Sunt cele cu preț sub 50 de lei, care, în lipsa unei majorări, riscau să dispară de pe piață, deoarece costurile de producție sunt mari, iar producătorii spun încă de la începutul acestui an că nu mai fac față”, a mai transmis Ministerul Sănătății, într-un răspuns pentru Digi24. Ministerul Sănătății mai spune că este o actualizare cu inflația, iar alta majorare este făcută la medicamentele care nu aveau înlocuitor.

Printre medicamentele cu cele mai mari scumpiri înregistrate la farmaciile mici din București se numără: Acifol pentru anemie, de la 35 la 67 lei, Ketof sirop pentru tuse, de la 37 la 56 lei, Diclofenac cp 50mg, antiinflamator, de la 2,5 lei la 12,5 lei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. 16 apr. 2022 · Tranzacţie surpriză: Fraţii Pavăl de la Dedeman, prin vehiculul lor de investiţii, cumpără 30% din Farmacia Tei şi Bebe Tei.

    -pe vremea aia “s-a produs” prima majorare,
    practic a fost TRIPLAREA PRETULUI!

    Diclofenac cp 50mg, antiinflamator, de la 2,5 lei la 12,5 lei.
    -CAT SA AIBA DE COSHCIUG SI LUMANARI IN FAMILIA LOR EXTINSA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE