sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEPresiune pe „Austriacul” Virgil Popescu. Ministrul PNL al Energiei trebuie să răspundă...

Presiune pe „Austriacul” Virgil Popescu. Ministrul PNL al Energiei trebuie să răspundă public unde ajung resursele naturale ale României. O va face?

După o mulțime de gafe și de situații cel puțin suspecte în care a fost implicat Virgil Popescu, în calitate de ministru PNL, în guvernele Orban, Cîțu și Ciucă, politicianul încă se află în funcția de ministru. PSD a refuzat să voteze moțiunile de demitere, astfel încât controversatul PNL-ist „a căzut” mereu în picioare.

Paradoxal, românii continuă să plătească de trei ori mai mult pentru energie, deși țara noastră nu depinde de importuri, decât într-o foarte mare măsură. Ministerul Energiei încă nu a explicat concret care sunt cauzele scumpirii cu 300% a energiei, aspect ce se reflectă și în creșterea prețurilor la alimente, cu 50% în medie, într-un an și jumătate.
Opoziția l-a criticat în repetate rânduri pe Virgil Popescu de afaceri dubioase cu companii străine, în special din Austria. Acum, Partidul AUR revine cu noi solicitări la ministrul coaliției PSD + PNL + UDMR.

Întrebarea la care trebuie să răspundă public Virgil Popescu

AUR îi cere ministrului Popescu să lămurească public „care sunt zăcămintele onshore de petrol și gaze de mare adâncime (deep) care se exploatează în țara noastră, cine sunt beneficiarii acesto exploatări și cum verifică autoritățile dacă metoda de exploatare declarată de este în concordanță cu autorizările emise”.
Potrivit legii, „Răspunsul către petent se expediază în termen de cel mult 30 de zile sau, dacă a fost prelungit potrivit legii, de cel mult 45 de zile de la data înregistrării petiţiei în registrul de evidenţă a petiţiilor”.

Antonio Andrușceac, deputat de Bacău, i-a formulat o întrebare parlamentară lui Popescu, la care ministrul ar putea să răspundă cu prioritate.

„România ar putea avea una din cele mai sigure poziții în ceea ce privește alimentarea pieței interne cu petrol și gaze naturale, situându-se printre țările europene cu cea mai mică rată a importurilor. Tot ce trebuie este ca exploatările să fie făcute cu seriozitate, respectând legislația și procedurile în domeniu, astfel încât toate operațiunile necesare să se desfășoare în condiții optime.

În acest context, acum o lună colegul meu Antonio Andrusceac a formulat o întrebare pe cale parlamentară către Virgil Popescu, solicitându-i să ne lămurească public care sunt zăcămintele onshore de petrol și gaze de mare adâncime (deep) care se exploatează în țara noastră, cine sunt beneficiarii acestor exploatări și cum verifică autoritățile dacă metoda de exploatare declarată de este în concordanță cu autorizările emise.

Am reiterat întrebarea către ministrul Falimentului Energiei, ‘austriacul’ Virgil Popescu, care ar trebui să respecte termenul regulamentar de răspuns la întrebările și interpelările parlamentare și să nu trateze cu indiferență problemele țării”, au transmis cei de la AUR.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. De ce „românii continuă să plătească de trei ori mai mult pentru energie, deși țara noastră nu depinde de importuri”?
    Aceasta este întrebarea la care guvernanții trebuie să dea răspuns. Reastul sînt praf în ochi, diversiuni.

  2. “Paradoxal, românii continuă să plătească de trei ori mai mult pentru energie, deși țara noastră nu depinde de importuri, decât într-o foarte mare (!?) măsură.”

    “…cum verifică autoritățile dacă metoda de exploatare declarată de (?) este în concordanță cu autorizările emise”.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE