ACTUALITATEPreședintele Ucrainei spune că este pregătit pentru un război cu Rusia și...

Președintele Ucrainei spune că este pregătit pentru un război cu Rusia și că țara va rezista „până la ultimul om”. Klaus Iohannis: Suntem extrem de îngrijorați

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a avertizat cetățenii că țara va „rezista până la ultimul om” în cazul unui război cu Rusia, în contextul în care tensiunile la frontiera dintre cele două state cresc accelerat, conform Newsweek.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat joi că va convoca săptămâna viitoare o ședință a CSAT (Consiliul Suprem de Apărare al Țării) pe tema situației tensionate din estul Ucrainei, potrivit Digi24.

Totodată, Vladimir Putin, în cadrul discursului anual prezidențial legat de starea națiunii, a îndemnat Occidentul și Ucraina să nu treacă de „linia roșie cu Rusia”, întrucât răspunsul Federației Ruse va fi „asimetric, rapid și dur”, informează AFP, TASS și EFE, citate de Agerpres.

„Vrea Ucraina război? Nu! Este pregătită Ucraina pentru război? Da!”, declară șeful statului ucrainean, Volodimir Zelenski. Acesta a continuat spunând că țara sa „nu va începe niciodată un război”, dar se va „apăra până la ultimul om”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Omologul său, președintele Federației Ruse Vladimir Putin, i-a avertizat pe cei ce interpretează intențiile lor bune drept „ignoranță sau slăbiciune”, spunându-le să „nu treacă linia roșie cu Rusia”. Acesta a completat, spunând că ei vor stabili până unde merge această „linie roșie”.

Vladimir Putin a spus că Occidentul va regreta orice provocare împotriva intereselor Rusiei și a spus că răspunsul Moscovei va fi unul „asimetric, rapid și dur”.

În urma unor presiuni majore puse pe statul rus, prin provocări externe precum expulzarea multor diplomați ruși din state europene și S.U.A., cât și limitări majore economice pe piețele unor state membre ale Uniunii Europene și Statele Unite, Vladimir Putin răspunde:

„Pentru unele țări a devenit un fel de sport să atace Rusia din nimic. (…) Ne comportăm în ansamblu cu reținere și într-o manieră modestă, adeseori fără să răspundem acțiunilor neprietenoase sau chiar unor grosolănii flagrante.”, a declarat președintele Federației Ruse.

Vladimir Putin a denunțat totodată tăcerea Occidentului cu privire la ceea ce el a prezentat ca fiind drept o „tentativă de lovitură de stat” în Belarus, unde președintele Aleksandr Lukașenko a declarat anterior că a dejucat un asasinat împotriva sa. Putin a invocat faptul că în Occident „toată lumea pretinde că nimic nu s-a întâmplat” și că asupra Belarusului se pregătea un atac cibernetic de amploare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Revenind în spațiul românesc, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, la rândul său, declarații cu privire la situația complicată din Ucraina.

„Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniță de Est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri, deci să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă.

Vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază. Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați. Însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic, și acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de Est a Ucrainei.

Flancul Estic este o problemă care necesită întreaga atenție a NATO, dacă vorbim din punct de vedere militar, și este o zonă care necesită atenția Uniunii Europene, fiindcă pe Flancul Estic se află membri noi, care au economii care încă nu se pot compara cu cele din Europa de Vest, care au infrastructuri critice care necesită foarte, foarte multă investiție până ajung la nivelul infrastructurilor critice din Europa de Vest. Și aceste lucruri le prezentăm, pe de-o parte în zona securitar-militară la NATO, în zona de infrastructuri critice și infrastructuri civile în Uniunea Europeană.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Până la urmă, este vital și pentru noi, dar și pentru Uniune, să ajungem într-un timp rezonabil la același nivel nu doar de trai, ci și de dezvoltare a zonelor securitare și infrastructură, și pentru asta avem nevoie, evident, de fondurile europene.”, a spus Klaus Iohannis.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. :)), suna frumos pana la un punct, profesionist, mai mai mai, ramanem cu gargara in Romania, din pacate…

    Sa vedem ce vom face cand ne vom gasi intr-o criza iminenta, cand vine pericolul peste noapte, si sa nu se mai mire ei de ce romanii sunt „neascultatori” de autoritati sau de ce isi fac singuri logica de supravietuire … cinste lor, romanilor, noua tuturor, dar si mai mare cinste este daca ne vom uni, din nou, in jurul adevarului si a memoriei comune

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...