luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEPreședintele Steinmeier le propune nemților să muncească un an în folosul comunității....

Președintele Steinmeier le propune nemților să muncească un an în folosul comunității. Propunerea a fost dur criticată de societatea civilă

Într-un interviu recent, Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a declarat din nou că este un susținător al ideii unui an obligatoriu de muncă în folosul comunităţii, chiar dacă propunerea inițială a acestuia a stârnit un val de critici: „Avem nevoie de noi modele în care să putem aduce tineri şi bătrâni în dialog şi să exersăm convingerea că trebuie să fim prezenţi şi pentru ceilalţi”, informează Gândul.ro.

Steinmeier este de părere că societatea germană are nevoie de un sentiment reînnoit al coeziunii: „Rămân la convingerea mea: va fi dificil dacă nu ne creăm oportunităţi de a practica simţul comunităţii”.

În vara acestui an, preşedintele Germaniei a iniţiat o dezbatere despre un an obligatoriu de muncă în folosul comunității, propunere care nu a fost bine primită, în special de către tineri, care resping vehement „oferta” acestuia.

Politicianul susține că „aceasta nu este o idee care se va lansa de la sine” și a ținut să sublinieze că: „În mod deliberat nu am propus-o doar tinerilor”. Potrivit acestuia, nu este obligatoriu ca perioada de serviciu să fie de un an, însă este foarte important „ca toţi să facă o dată în viaţa lor ceva pentru alţi oameni care le sunt străini”.

Inițiativa îi vizează și pe cei în vârstă, iar președintele este deschis la sugestii alternative: „Dacă există idei mai bune decât cele ale perioadei obligatorii, sunt bucuros să le discut. Singurul lucru pe care nu îl vreau este ca această dezbatere să se încheie din nou fără să se întâmple nimic”.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate