ACTUALITATEPreședintele Serbiei, mesaj de susținere pentru Djokovici înainte de procesul din Australia:...

Președintele Serbiei, mesaj de susținere pentru Djokovici înainte de procesul din Australia: Vom lupta pentru tine. Novak, rămâi în inimile noastre / În cazul Colțescu, autoritățile române s-au lepădat de arbitru înainte a de fi judecat

Președintele Serbiei, Alexandar Vucici, i-a transmis un mesaj de susținere compatriotului său, Novak Djokovici, după ce tenismanului i-a fost retrasă viza, pentru a doua oară, de autoritățile australiene.

În mesajul publicat pe contul său oficial de Instagram, președintele de la Belgrad s-a întrebat de ce autoritățile australiene nu i-au spus lui Djokovici de la început că nu este imposibil să ia viză și de ce au preferat să-l hărțuiască.

„Nu ne pot lua niciodată sufletul și demnitatea. Dacă ați vrut să-i interziceți lui Djokovici să câștige trofeul pentru a 10-a oară, de ce nu i-ați returnat viza imediat, de ce nu i-ați spus că este imposibil să primească viză? De ce îl hărțuiți?”, s-a întrebat Vucici.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El a ironizat felul în care se prezintă statul de drept în Australia, amintind ce s-ar fi întâmplat dacă în Serbia s-ar fi petrecut ceea a avut loc la Antipozi.

„Ni se dau deseori oportunități să învățăm ce înseamnă statul de drept. Vă imaginați ce s-ar fi întâmplat dacă un ministru din Serbia ar fi anulat decizia unui judecător, a unei instanțe judiciare valide. Poate că ne-au arătat cum arată o justiție independentă, dar peste toate, pare o justiție neimportantă, pentru că toată puterea este în mâna executivului”, a continuat Vucici.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În continuare, Vucici a vorbit despre susținerea lui Djokovici.

„Serbia va fi alături de Djokovici și va fi în stare să vă răspundă prin a se comporta mult mai bine decât ați făcut-o voi cu Djokovici, respectând legislația internațională și respectând ceea ce înseamnă reprezentarea adecvată a unui stat. Vom lupta pentru Novak Djokovici și faptul că voi îl hărțuiți pentru o zi, două, cinci, mai mult mai puțin, nu ne va schimba părerea despre poporul australian, pe care îl respectăm și apreciem, dar nici despre Novak Djokovici.

Puteți scrie sute de mii de mesaje cu ce e mai rău decât Djokovici, el va rămâne cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile și va rămâne în inimile noastre. Și voi, cei care credeți că veți obține ceva prin hărțuire, să știți că nu vă veți apropia niciodată de Novak Djokovici, dar nici de un om obișnuit, parte din poporul noastre mândre și demne.

Trăiască Serbia, Novak, suntem cu tine”, a sunat mesajul prezidențial.

Sprijinul acordat lui Djokovici este cu atât mai remarcabil cu cât tenismanul nu este neapărat un susținător al președintelui Vucici. De-a lungul carierei sale, Djokovici a evitat să apară alături de actualul președinte și niciodată nu s-a fotografiat alături de acesta.

În context, merită amintită reacția autorităților române într-un caz asemănător, cel al arbitrului Sebastian Colțescu.

Atunci, acuzat de rasism de către jucătorii unei echipe de fotbal din Turcia, Colțescu nu a fost apărat de autorități, dimpotrivă.

Ministrul Tineretului și Sportului de la vremea respectivă, Ionuț Stroe, și-a cerut scuze „în numele sportului românesc”.

Ministerul Afacerilor Externe a condamnat „rasismul”. Nici măcar Federația Română de Fotbal nu i-a luat apărarea reprezentantului său. Publicația „Gazeta Sporturilor” a scris despre „derapajul rasist” al lui Colțescu. Singurii care l-au apărat au fost antrenorul român, Laszlo Boloni și primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Toate acestea, înainte ca ancheta forului european să se desfășoare. La finalul anchetei, Colțescu a fost declarat nevinovat.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Pigmeii României, alde Aurescu, Stroe, fomșții media de la GSP.. și-au cerut măcar scuze trântori ăștia la Colțescu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate