ACTUALITATE Președintele parlamentului ungar despre relația cu UE: Ungaria va lupta pentru suveranitatea...

Președintele parlamentului ungar despre relația cu UE: Ungaria va lupta pentru suveranitatea naţională. Nu am aderat la un imperiu, am suferit destul din cauza Uniunii Sovietice

Preşedintele parlamentului ungar, Laszlo Kover, a condamnat, duminică politica de forță  dusă de UE împotriva unor state membre, numind această practică teroare morală, transmite MTI, citată de Agerpres.

„Nu am aderat la un imperiu, iar Ungaria a suferit destul ca stat-client, colonie a Uniunii Sovietice”, a spus Laszlo Kover, duminică, la postul public de radio Kossuth, adăugând că Ungaria va lupta pentru suveranitatea naţională.

În cadrul declarației, Laszlo Kover a subliniat că  Uniunea Europeană va fi compromisă dacă insistă asupra condiţionării finanţării de respectarea statului de drept, fiindcă statele europene mai puternice vor putea să le intimideze pe cele mai slabe.

El s-a referit explicit la presiunile asupra Ungariei şi Poloniei, ţări care îşi apără suveranitatea constituţională; statele care fac astfel de presiuni vor fi răspunzătoare de eşecul bugetului şi al acordului de relansare economică.

Totodată, Kover a subliniat că presa din vestul Europei este dominată de voci la unison, în timp ce la Budapesta sau Varşovia nu există astfel de probleme.

 

 

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 10.636 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Articole relaționate

Cele mai citite