ȘTIRIPreședintele parlamentului ungar despre relația cu UE: Ungaria va lupta pentru suveranitatea...

Președintele parlamentului ungar despre relația cu UE: Ungaria va lupta pentru suveranitatea naţională. Nu am aderat la un imperiu, am suferit destul din cauza Uniunii Sovietice

Preşedintele parlamentului ungar, Laszlo Kover, a condamnat, duminică politica de forță  dusă de UE împotriva unor state membre, numind această practică teroare morală, transmite MTI, citată de Agerpres.

„Nu am aderat la un imperiu, iar Ungaria a suferit destul ca stat-client, colonie a Uniunii Sovietice”, a spus Laszlo Kover, duminică, la postul public de radio Kossuth, adăugând că Ungaria va lupta pentru suveranitatea naţională.

În cadrul declarației, Laszlo Kover a subliniat că  Uniunea Europeană va fi compromisă dacă insistă asupra condiţionării finanţării de respectarea statului de drept, fiindcă statele europene mai puternice vor putea să le intimideze pe cele mai slabe.

El s-a referit explicit la presiunile asupra Ungariei şi Poloniei, ţări care îşi apără suveranitatea constituţională; statele care fac astfel de presiuni vor fi răspunzătoare de eşecul bugetului şi al acordului de relansare economică.

Totodată, Kover a subliniat că presa din vestul Europei este dominată de voci la unison, în timp ce la Budapesta sau Varşovia nu există astfel de probleme.

 

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...