sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEPreședintele Parlamentului de la Chișinău, în vizită la Patriarhul Daniel. Igor Grosu...

Președintele Parlamentului de la Chișinău, în vizită la Patriarhul Daniel. Igor Grosu a venit însoțit de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a vizitat, joi, Patriarhia Română. El a venit însoțit de premierul Nicolae Ciucă și de președintele Camerei, Marcel Ciolacu, informează un comunicat de presă, citat de Basilica.

Conform sursei citate, Patriarhul Daniel a discutat modalitățile prin care autoritățile de la Chișinău pot sprijini Mitropolia Basarabiei.

Patriarhia notează că Mitropolia Basarabiei este „discriminată sub toate aspectele, de trei decenii, față de Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, aflată sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PF Daniel a solicitat „tratament egal pentru Mitropolia Basarabiei, astfel încât să se permită clericilor acesteia să acorde asistență religioasă în armată, penitenciare și spitale, precum și să fie invitați la evenimentele oficiale la care sunt chemați clericii din cealaltă structură bisericească de pe teritoriul Republicii Moldova”.

În comunicat se precizează că această întâlnire arată „deschiderea noii conduceri de stat a Republicii Moldova față de Mitropolia Basarabiei” și „contribuţia activă a domnului Ion-Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, și a domnului Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministru al Guvernului României în această schimbare de atitudine a autorităților de la Chișinău”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE