marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEPreședintele Iohannis sfătuiește românii să stea acasă de Crăciun

Președintele Iohannis sfătuiește românii să stea acasă de Crăciun

Președintele Klaus Iohannis a dat de înțeles că de Crăciun vor fi restricții în vigoare, recomandând cetățenilor să petreacă sărbătorile în familie.

Președintele a spus că restricțiile care sunt în vigoare sunt cele pe care le cunoaștem cu toții, dar în același timp el nu crede că în acest an sărbătorile de iarnă vor fi ca în alți ani.

„Cu siguranță vor fi restricții în vigoare, cu siguranță se va putea călători în mai puține locuri. De exemplu, în străinătate este foarte dificil de călătorit din cauza multiplelor restricții care există în diferite state”, a afirmat Iohannis.

Președintele este de părere că anul acesta ne vom întoarce „la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului: este sărbătoarea în și cu familia”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În altă ordine de idei, Klaus Iohannis a declarat că autoritățile au făcut tot ce-au putut, în condițiile date.

„Suntem în pandemie și ceea ce s-a putut face, s-a făcut. Nu cred că trebuie să căutăm acum vinovați. Noi trebuie să căutăm soluții pentru a evita răspândirea necontrolată a bolii în populație”, a spus Iohannis.

Întrebat de fluctuațiile de cazuri de la o zi la alta în ceea ce privește cazurile de COVID-19, Klaus Iohannis a spus pandemia nu se răspândește matematic.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media

„Este de dorit să avem aceleași date de la toate instituțiile. (…) Datele prezintă fluctuații mari la o zi la alta. Pandemia nu se răspândește matematic. Pandemia se răspândește prin contact de la persoană la persoană. (…) Pe de alta parte știm cu toții că numărul de teste este diferit de la o zi la alta și în weekend, în mod natural, numărul de testări este ceva mai mic. De acolo apar alte fluctuații”, a mai spus Iohannis.

Președintele a recunoscut, însă, că este îngrijorat mai degrabă de numărul mare de persoane internate la ATI și de numărul ridicat de decese din cauza COVID-19.

„Ceea ce mă îngrijorează este numărul de internări, numărul de persoane la terapie intensivă și, da, regretabil numărul de decese”, a mai spus președintele.

Întrebat despre posibilitatea restricționării circulației pe timp de noapte ca măsură de evitare a răspândirii noului coronavirus, Iohannis a spus că el nu crede că circulația nocturnă este culpabilă de răspândirea pandemiei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

„Măsurile care au fost luate au fost discutate și propuse de experții recunoscuți în domeniu. Nu s-a discutat restricționarea circulației pe timp de noapte, cum eu personal nu cred că circulația pe timp de noapte răspândește pandemia, ci petrecerile pe timp de noapte, care după cum știm au fost interzise”, a răspuns președintele.

Acesta a precizat că după orice set de restricții introduse trebuie așteptată reacția sistemului: „Nu putem să introducem în fiecare zi restricții noi fără să urmărim ce efect au, fiindcă până la urmă aceste restricții nu sunt un joc politic”, a mai spus președintele.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE