EDUCAȚIEPreședintele Iohannis: Recomandările sunt ca elevii să meargă la școală în condiții...

Președintele Iohannis: Recomandările sunt ca elevii să meargă la școală în condiții de siguranță. La noi în țară aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate, rata de infectare fiind foarte mare

Președintele Klaus Iohannis, a declarat, duminică, că recomandările experților sunt ca elevii să meargă la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi țin în siguranță, ceea ce la noi în țară nu se poate garanta în prezent, fiind înregistrată o rată de infectare foarte mare.

Întrebat fiind despre afirmația făcută de Avocatul Poporului potrivit „avem de-a face cu doi ani pierduți pentru o generație” în contextul închiderii școlilor, președintele Iohannis a răspuns:

„Nu, nu sunt de acord cu această afirmație, dar cert este că elevii și părinții pierd mult prin faptul că nu se pot desfășura orele, fizic, la clasă. Însă, aceste recomandări trebuie citite până la capăt.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi țin în siguranță. Deci, atunci când este posibil să meargă în condiții de siguranță. În condițiile la care la noi în țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate.

Și, pentru a proteja și copiii și familiile lor din păcate este necesar să se facă învățământ online. Cu cât mai bine respectăm noi toți măsurile, cu atât mai repede copiii se pot întoarce la școală. Este o ecuație destul de simplă, ușor de înțeles. Știu că nu este întotdeauna ușor de respectat, dar vă garantez, merită!”, a explicat președintele Iohannis, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

La începutul lunii octombrie, președintele Iohannis sublinia că închiderea școlii nu trebuie exagerată, dând asigurări că elevii sunt în siguranță în școli.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media

„Închiderea școlii nu trebuie exagerată, copiii sunt în siguranță în școli. Sigur, acolo unde, din nefericire, apar cazuri de boală nu există alternativă. Dar nu trebuie să exagerăm cu aceste măsuri restrictive, fiindcă ajungem în situații care sunt foarte greu de gestionat.

Copiii trebuie să meargă la școală să învețe, părinții trebuie să-și trimită copiii la școală ca să poată și ei să meargă la serviciu”, spunea Iohannis la momentul respectiv, potrivit Digi24.

Reamintim că școlile și grădinițele din România au fost închise pentru 30 de zile, până în data de 9 decembrie 2020.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate