ACTUALITATEPreședintele Iohannis carantinează parțial România, dar cere pregătirea alegerilor. Mască obligatorie, școli...

Președintele Iohannis carantinează parțial România, dar cere pregătirea alegerilor. Mască obligatorie, școli închise în toată țara, circulația pe timpul nopții, restricționată- de săptămâna viitoare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, la începutul sedinței de Guvern că sunt necesare măsuri mai ferme pentru combatererea pandemiei, anunțând restricțiile ce vor intra în vigoare cel mai probabil de săptămâna viitoare.

Măsurile anunțate de președinte sunt următoarele, potrivit comunicatului postat pe site-ul administrației prezidențiale:

-școlile să treacă toate în on-line.

-Angajații – și din public, și din privat – să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.

-Magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 21:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

-Petrecerile – și cele publice, și cele private – trebuie interzise.

– Târgurile și piețele trebuie închise.

– Portul măștii trebuie să devină obligatoriu, peste tot în țară, în toate locurile publice și la toate locurile de muncă

– Iar firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să-și decaleze programul de funcționare, astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică, permițând, în acest fel, distanțarea suficientă între persoane.

Pe de altă parte, dincolo de aceste restricții extrem de dure, președintele a reiterat ideea că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la data stabilită (6 dec.a.c.-n.red)

„În același timp, începe campania electorală. Va fi o campanie electorală în condiții foarte speciale, foarte stricte, și urmează votul. Vă invit, domnule Prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, să vă implicați total pentru a garanta organizarea în cele mai bune condiții a alegerilor și în condiții de siguranță sanitară. Este posibil, am dovedit-o cu ocazia alegerilor locale care au avut loc acum puțin timp.

Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză! Democrația trebuie garantată și democrația se garantează prin alegeri, prin alegeri libere. Și națiunile puternice țin la alegeri democratice, chiar și în condiții de criză”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...