ACTUALITATEPreședintele Donald Trump se opune măștii obligatorii: Sunt foarte mulți oameni care...

Președintele Donald Trump se opune măștii obligatorii: Sunt foarte mulți oameni care cred că măștile nu sunt bune. O să intervină imunitatea de turmă

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a reiterat faptul că nu a dorit să emită un ordin de purtare obligatorie a măștii în timpul pandemiei de coronavirus, pentru că sunt foarte mulți oameni care nu vor să poarte mască, informează Breitbart.

„Sunt, să știți, mulți oameni care nu vor să poarte măști”, a spus el. „Sunt foarte mulți care cred că măștile nu sunt bune”, a explicat președintele.

Donald Trump a răspuns astfel unei întrebări din partea unui cetățean, care participa la o dezbatere organizată de ABC News.

Președintele și-a amintit că a văzut cum ospătari își atingeau măștile și apoi atingeau farfuriile sau tacâmurile.

„Conceptul de mască este bun, dar o atingi constant, apoi îți atingi fața, farfuriile”, a adăugat el.

Trump a amintit că rivalul său democrat, Joe Biden, a propus o obligativitate a măștilor, dar apoi și-a dat seama că este o idee proastă.

Liderul american a reiterat convingerea sa că virusul chinezesc va dispărea.

„O să dispară, o să ne revenim”, adăugând că imunitatea de grup și vaccinurile vor ajuta la dispariția coronavirusului.

„O să apară imunitatea de turmă și o să se întâmple. Dar cu un vaccin, cred că va dispărea și mai repede”, a concluzionat Donald Trump.

Președintele SUA a fost mereu un opozant al restricțiilor masive și al obligativităților de orice fel în perioada pandemiei. Mai mult, Trump l-a invitat la Casa Albă pe Dave Portnoy, cunoscut antreprenor american, cel care a declanșat practic mișcarea națională americană împotriva lockdown-ului.

Președintele Trump a purtat mască pe față de foarte puține ori în spațiul public.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...