ACTUALITATEPreședintele CNCD, Asztalos Csaba, despre condiționarea libertății de mișcare în funcție de...

Președintele CNCD, Asztalos Csaba, despre condiționarea libertății de mișcare în funcție de vaccinare: Statele vor analiza dacă îngrădirea acestui drept este justificată de protejarea sănătății publice

Drepturi cetățenești sau protejarea sănătății publice, iată ce vor avea de analizat țările care intenționează să condiționeze accesul călătorilor pe teritoriul lor de vaccinarea împotriva covid, a explicat Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Președintele CNCD a declarat pentru B1 TV că există posibilitatea ca unele state să condiționeze accesul călătorilor pe teritoriul lor de vaccinarea anti-covid.

Potrivit acestuia întrebarea este dacă se îngrădește în mod justificat sau nu dreptul de liberă circulație a persoanelor. Instanțele internaționale ar fi decis deja mai degrabă în favoarea protejării sănătății publice, a precizat acesta.

„Ar fi o îngrădire a dreptului de circulație a persoanelor. Dar întrebarea este dacă se îngrădește în mod justificat sau nu. Statele asta vor analiza dacă această condiționare este justificată. În situația în care statul ajunge la concluzia că în mod justificat se impune această condiție de acces, pentru că dorește să protejeze sănătatea publică, vor pune în balanță restricția și scopul restricției.

Statele vor pune în balanță inconvenientele și pierderile și pericolele că o societate nu se vaccinează. Judecătorul va fi chemat să spună este un tratament nejustificat sau justificat. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a înclinat spre protejarea publică”, a explicat Asztalos Csaba.

După cum a relatat R3Media, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunțat că în România nu se vor face diferențieri între persoanele care se vaccinează și cele care nu se vaccinează.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...