ACTUALITATEPreședintele CNCD, Asztalos Csaba, despre condiționarea libertății de mișcare în funcție de...

Președintele CNCD, Asztalos Csaba, despre condiționarea libertății de mișcare în funcție de vaccinare: Statele vor analiza dacă îngrădirea acestui drept este justificată de protejarea sănătății publice

Drepturi cetățenești sau protejarea sănătății publice, iată ce vor avea de analizat țările care intenționează să condiționeze accesul călătorilor pe teritoriul lor de vaccinarea împotriva covid, a explicat Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Președintele CNCD a declarat pentru B1 TV că există posibilitatea ca unele state să condiționeze accesul călătorilor pe teritoriul lor de vaccinarea anti-covid.

Potrivit acestuia întrebarea este dacă se îngrădește în mod justificat sau nu dreptul de liberă circulație a persoanelor. Instanțele internaționale ar fi decis deja mai degrabă în favoarea protejării sănătății publice, a precizat acesta.

„Ar fi o îngrădire a dreptului de circulație a persoanelor. Dar întrebarea este dacă se îngrădește în mod justificat sau nu. Statele asta vor analiza dacă această condiționare este justificată. În situația în care statul ajunge la concluzia că în mod justificat se impune această condiție de acces, pentru că dorește să protejeze sănătatea publică, vor pune în balanță restricția și scopul restricției.

Statele vor pune în balanță inconvenientele și pierderile și pericolele că o societate nu se vaccinează. Judecătorul va fi chemat să spună este un tratament nejustificat sau justificat. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a înclinat spre protejarea publică”, a explicat Asztalos Csaba.

După cum a relatat R3Media, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunțat că în România nu se vor face diferențieri între persoanele care se vaccinează și cele care nu se vaccinează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite