luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEPreședintele Austriei: Regret profund decizia guvernului de a bloca aderarea României și...

Președintele Austriei: Regret profund decizia guvernului de a bloca aderarea României și Bulgariei la Schengen

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, într-o postare pe Twitter, că a precizat că regretă profund decizia guvernului austriac de a bloca aderarea la Spațiul Schengen a României și Bulgariei. El a adăugat că votul de împotrivire dat de Austria nu rezolvă cu nimic problema migrației, informează Hotnews.ro.

Președintele austriac și-a exprimat această atitudine în cadrul mai multor postări pe contul său de Twitter.

„Regret profund decizia guvernului federal austriac de a bloca aderarea României și Bulgariei la Schengen”, a fost primul mesaj postat de președintele Austriei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Este adevărat că Austria se află într-o situație dificilă din cauza numărului foarte mare de solicitanți de azil. Dar blocada Schengen nu contribuie la o soluție”, a mai scris Alexander Van der Bellen pe Twitter.

Amintim faptul că România așteaptă de 11 ani să fie acceptată în Spațiul Schengen (spațiul european de liberă circulație). Cu toate că a avut sprijinul a 26 de state (inclusiv al Olandei, adversar notoriu al intrării noastre în Schengen, dar care totuși a respins cererea României deoarece venea „la pachet” cu cea a Bulgariei), Austria s-a folosit de dreptul de veto pentru a putea bloca accesul nostru în Schengen.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

 1. omul e sincer, chiar nu aveau niciun intetes sa voteze impotriva, dar n-au avut incotro decat sa respecte ordinul de la se u a.

 2. Parcă-i leit Lavrov deși unul e austriac iar celălalt rus…adică armean. O mică căutare pe wiki.
  Din (1) reiese că strămoșii preș austriac au mers în Rusia, sec XVIII, din Olanda. Dar Olanda a fost, este, una din patrile fenicienilor. Bănuiala s-a adeverit (2); pe cel ce-a mers în Imp Țarist îl chema Abraham.
  Și Lavrov oare? Altădată, poate o să mă uit.
  1) „Van der Bellen s-a născut în Viena. Tatăl său, de origini aristocratice, s-a născut în Rusia, iar mama în Estonia. Familia Van der Bellen este formată din descendenții unui sticlar olandez care a emigrat în Imperiul Țarist în 1763. În Rusia familia Van der Bellen a fost înnobilată, iar bunicul lui Alexander Van der Bellen, având același nume, a fost un politician liberal, șeful administrației locale din orașul Pskov (aproape de granița cu Estonia)…”
  2) „The family is descended from Johann Abraham van der Bellen, who moved to the Russian Empire…”

 3. De ce nu a „regretat” înainte?

  Dacă noi am fi avut conducători adevărați, în acest „rău” ar fi fost un mare bine. Da, da, acesastă lipsă din Schengen oferă și niște avantaje care nu-s de lepădat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate