joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEPreşedintele ales al Slovaciei l-a vizitat la spital pe premierul Robert Fico:...

Preşedintele ales al Slovaciei l-a vizitat la spital pe premierul Robert Fico: Este conștient. Își amintește atacul și a fost surprins de cât de repede s-a întâmplat totul

Prim ministrul Slovaciei,Robert Fico, îşi aminteşte tot ce s-a întâmplat în timpul atacului suferit miercuri şi al transferului său ulterior la spital, potrivit preşedintelui ales al ţării, Peter Pellegrini, informează vineri EFE, conform Agerpres.

“Prim-ministrul îşi aminteşte ce s-a întâmplat. A fost surprins de cât de repede s-a întâmplat totul”, a explicat Pellegrini la televiziunea TA3.

Pellegrini, care şi-a început cariera politică alături cu Fico, l-a vizitat joi pe şeful guvernului la spitalul din Banska Bystrica, unde Fico se recuperează după ce a fost împuşcat, şi a putut vorbi cu el câteva minute.

Deşi Fico rămâne în continuare în stare gravă, starea lui este stabilă, este conştient şi poate comunica.

Pellegrini a declarat joi că a putut vorbi câteva minute cu Fico, întrucât premierul este foarte obosit şi sub efectul medicamentelor.

Pellegrini a oferit câteva detalii suplimentare la televiziunea TA3 despre conversaţia sa cu premierul convalescent şi a indicat că acesta a fost conştient tot timpul până când a fost sedat înainte de operaţie.

“Ştia totul: că a primit primul ajutor, că a fost transferat de la Handlova cu elicopterul la Banska Bystrica, că a fost tratat de echipele medicale de urgenţă şi că a fost sedat în sala de operaţie. Până atunci a fost conştient”, a spus Pellegrini.

Noul şef al statului, care va prelua funcţia luna viitoare, a declarat joi că Fico a scăpat de moarte “la mustaţă”.

“Şeful guvernului a scăpat de moarte, pentru că dacă gloanţele ar fi lovit cu câţiva centimetri mai aproape de alte organe vitale, am fi vorbit despre ceva diferit”, a spus el. “Am avut voie să vorbesc cu el doar câteva minute, pentru că starea lui de sănătate chiar necesită linişte”, a spus politicianul slovac.

Pellegrini a mai declarat că a vorbit cu Fico despre cât de fericit este că a supravieţuit tentativei de asasinare şi i-a urat însănătoşire rapidă.

Premierul Fico a fost împuşcat miercuri de cinci ori, într-un atac comis la finalul unei reuniuni guvernamentale desfăşurate în orașul Handlova. Toate cele cinci gloanțe l-au nimerit. Atacatorul a fost imobilizat imediat.

El a suferit o intervenţie chirurgicală care a decurs bine, starea lui rămânând gravă.

Totul de biografia lui Juraj Cincala, atacatorul lui Robert Fico, aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE