ACTUALITATEPresa din Grecia scrie despre pompierii români: Sunt de pe altă planetă....

Presa din Grecia scrie despre pompierii români: Sunt de pe altă planetă. Practică admirabilă ce este oglinda unei țări dezvoltate

Fimes, o publicație online din Grecia, descrie într-un articol modul de operare al pompierilor români mobilizați să stingă incendiile din insula Evia. Redactorii publicației spun că ceea ce-au făcut pompierii români imediat ce au ajuns la locul intervenției i-a determinat pe localnici să-i privească precum niște eroi „de pe altă planetă”.

„Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă.

Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare.

La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile.

De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd.”, scrie în articolul publicației.

Departamentul pentru Situații de Urgență actualizează constant situația detașamentului trimis în Grecia pentru a ajuta. Recent au publicat o fotografie cu unul dintre pompierii români de acolo.

sursă foto: Facebook

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Liviu este unul dintre cei peste 100 de pompieri salvatori care a pornit vineri într-una dintre cele mai complexe misiuni internaționale, în vederea sprijinirii colegilor lui din Grecia.

Vorbim despre o misiune aparte, extrem de dificilă, care implică riscuri și care este diferită față de alte incendii la care pompierii militari intervin în mod curent. Dată fiind situația grea cu care se confruntă în această perioadă Grecia, ajutoarele internaționale sosite în sprijin, inclusiv din România, reușesc cu fiecare efort depus în limitarea propagării incendiilor de vegetație să consolideze ceea ce este cel mai important in aceste zile, ideea de fi solidar.

Astăzi a avut loc prima misiune a pompierilor militari români în zona Spathari, insula Evia. Intervenția a fost dificilă, incendiul având mai multe focare, iar cei 35 de pompieri care au lucrat în două schimburi au depus eforturi considerabile în vederea localizării si lichidării acestora cu șase autospeciale de stingere cu apă și spumă și două cisterne care asigură alimentarea acestora. Totodată, un real ajutor adus în vederea recunoașterii direcției de propagare a aerului l-a constituit folosirea unei drone.

Misiunea de sprijin a colegilor eleni continuă.

În cadrul modului din România se vor alătura și pompierii din Republica Moldova, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova delegând pentru misiunea de sprijin a autorităților din Grecia, 25 de pompieri cu 4 unități de tehnică de stingere a incendiilor.”, scrie în postarea DSU.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

  1. S-a apucat si R3 media sa ridice osanale lui Arafat ,fiinca asta e directia.V-ati vandut toata presa ticalosilor care strang de gat poporul roman.Colectiv,avionul din Apuseni,inecatii din lacul Siutghiol ,arsii din spitale sunt toate de pe alta planeta.Sunteti cu totii niste tradatori vanduti pe bani.RUSINE!!!

  2. Credeți că din recunoștință pentru faptul că Românii și-au riscat viețile în lupta cu incendiile devastatoare ca să le salveze viețile Grecilor, după asta Grecia o să se poarte mai frumos cu Aromânii/Rămânii din Grecia (Vlahii cum le zic Grecii) și o să le permită să aibă Școală și Biserică în Limba Română…?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...