sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATEFOTO | Revoltător! Un preot catolic ce poartă un patrafir în culorile...

FOTO | Revoltător! Un preot catolic ce poartă un patrafir în culorile curcubeului „binecuvântează“ două femei care se „căsătoresc“

O biserică catolică din Lexington, Kentucky, a oficiat o „binecuvântare” a unui cuplu de același sex. Cele două femei au fost „căsătorite” civil timp de 22 de ani. Biserica a invocat declarația heterodoxă a Vaticanului Fiducia Supplicans, potrivit Life Site News.

Parohia Sfântul Paul a postat o poză cu „binecuvântarea” pe pagina oficială de Facebook. Aceasta îl arată pe preotul paroh Richard Watson purtând un patrafir curcubeu. Acesta oferă o „binecuvântare” asupra cuplului de lesbiene din apropierea altarului din interiorul bisericii.

„Istoria a fost făcută duminică la Biserica Catolică istorică Saint Paul”, se arată în textul care însoțește fotografia.

„Acest cuplu de același sex, căsătorit civil timp de 22 de ani, a cerut o binecuvântare. Părintele Richard a oferit-o în mod liber conform instrucțiunilor din Fiducia Supplicans.”, mai scrie biserica.

Unii au susținut că „binecuvântarea” afișată în imagine reprezintă un abuz al Fiduciei supplicans, deoarece preotul poartă un patrafir și efectuează „ceremonia” în interiorul Bisericii. Astfel ar fi fost încălcat apelul din Declarație pentru ca noua formă de „binecuvântare” să fie non-liturgică.

Pe 18 decembrie 2023, Vaticanul a publicat declarația doctrinară „Fiducia supplicans”. Aceasta permite preoților catolici să binecuvânteze cuplurile care nu sunt considerate a fi căsătorite conform învățăturii bisericii, inclusiv binecuvântarea cuplurilor de același sex.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. catolicismul e varză.

    e un moment bun pentru catolici să se dezică de papa stângist și de cardinalii homosexuali germani și să revină la ortodoxie unde nu ne-am aggiornat incă, deși lucrează din greu bănescu, caconschi și cacahaji la modernizarea credinței pana ne umplem de gay

  2. Despre preoție… Matei cap 5 vs 13
    “Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE