ACTUALITATEPremierul Ungariei, Viktor Orban, consideră că politica externă a Uniunii Europene este...

Premierul Ungariei, Viktor Orban, consideră că politica externă a Uniunii Europene este ridicolă

Premierul Ungariei, conservatorul Viktor Orban, a dat asigurări că va continua să blocheze actuala politică externă a Uniunii Europene pe care a calificat-o drept ridicolă, iar pe cei 27 de membri ai blocului comunitar a spus că-i percepe ca pe niște „tigri de hârtie penibili”, transmite marți EFE, citat de Agerpres.

„Politica externă comună, motivată în ultimii ani de interese de politică internă, a devenit ridicolă.

Dacă până acum au ignorat opt comunicate – este exact ceea ce s-a întâmplat în cazul Beijingului -, se vor amuza și de cel de-al nouălea. Părem tigri de hârtie penibili și după comunicatele noastre care nu au nicio urmare toată lumea râde de noi, motiv pentru care trebuie să punem capăt cestei practici a Bruxelles-ului, care se limitează la redactarea de comunicate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Stânga europeană, condusă de stânga germană, atacă din nou Ungaria pe un ton inacceptabil. De data aceasta, pentru că [Budapesta] nu a vrut să semneze un comunicat comun fără nicio greutate și seriozitate politică în ceea ce privește Hong Kongul. Asta s-a întâmplat de fapt, și, de o sută de ori dacă îl mai propun, tot de o sută de ori vor obține același rezultat.”, a apreciat Orban, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului de externe german, social-democratul Heiko Maas, şi publicată luni seară pe pagina oficială a şefului executivului ungar.

Scrisoarea premierului ungar vine ca răspuns la Ministrul german de Externe, Heiko Maas, care a declarat că „a sosit momentul să se elimine mecanismul de veto în Uniunea Europeană”, întrucât este de părere că UE ar trebui să devină mai eficientă pe arena politicii internaționale” și că decisivitatea Uniunii este blocată de țările care utilizează mecanismul de veto pentru a „paraliza” politica externă a UE.

Totodată, un grup de europarlamentari va acționa în justiție Comisia Europeană (CE) pentru că nu a pus în aplicare așa-numitul „mecanism al statului de drept” împotriva Ungariei și Poloniei, care presupune și retragerea fondurilor Uniunii Europene.

„Stânga europeană – cu ajutorul reprezentanților stângii maghiare – vrea să transforme Parlamentul European într-un tip de poliție politică. Vom acționa cât mai hotărât posibil împotriva aspirațiilor antidemocratice, vom proteja libertatea poporului maghiar și european.”, a declarat Tamás Deutsch, șeful delegației Parlamentului European Fidesz.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. Ministrul Maas e idiotu care a adus sclavi la sparanghel în Germnaia în plină pandemie. Ce considerație are acest nătăntot ptr sănătatea europenilor? Nici una. Bine că e în stare de comunicate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT