ACTUALITATEPremierul Morrison susține că mai multe țări susțin Australia în lupta împotriva...

Premierul Morrison susține că mai multe țări susțin Australia în lupta împotriva Big Tech

Prim-ministrul australian Scott Morrison a declarat astăzi că alte țări se aliniază pentru efortul Canberrei de a reglementa companiile Big Tech și de a le obliga să plătească pentru știrile locale, conform Breitbart.

Canada, India, Franța și Regatul Unit sunt doar câteva țări pe care domnul Morrison le-a menționat, acestea pregătindu-se să urmeze Australia în poziția sa pentru principiile democratice împotriva haosului monopolist.

Liderul coaliției conservatoare a vorbit cu doar 24 de ore înainte de a denunța măsurile adoptate de Facebook de blocare a știrilor naționale ca fiind „arogante”, avertizând „companiile Big Tech care se consideră mai mari decât Guvernele și că regulile nu ar trebui să se aplice și în cazul lor”, raportează sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

„Îi spun Facebook-ului, asta este Australia, iar dacă tu vrei să faci afaceri aici poți activa în concordanță cu regulile noastre. Aceasta este o propunere rezonabilă.

„Suntem încântați să ascultăm de ei în privința problemelor tehnologice, precum am ascultat de Google și am ajuns la un aranjament fragil, dar ideea de a închide site-uri, cum au făcut ieri, precum un fel de amenințare.”, a declarat Scott Morrison.

Prim-ministrul australian a spus că premierul britanic, Boris Johnson, și Președintele Franței, Emmanuel Macron, monitorizau, de asemenea, problema aceasta îndeaproape.

„Oamenii se uită la ce face Australia. Am discutat cu Președintele Macron despre aceste aspecte în același mod în care am discutat despre faptul că ei [Big Tech] ar trebui să plătească taxe, de asemenea. Și am discutat cu el mult.

Nu este bine să nu fi prieten cu Australia, întrucât Australia este foarte prietenoasă. Am dori să rămânem în relații de prietenie și este timpul pentru ei să ne adauge în lista lor de prieteni.”, a precizat Scott Morrison.

Anul trecut, Facebook a anunțat că va plăti organizațiile de știri americane, inclusiv Wall Street Journal, The Washington Post și U.S.A. Today pentru titluri. Alte detalii de ordin financiar nu au fost publicate.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...