miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEPremierul slovac: Țări membre NATO și UE vor să trimită trupe în...

Premierul slovac: Țări membre NATO și UE vor să trimită trupe în Ucraina în cadrul unor acorduri bilaterale

Mai multe state membre NATO și ale Uniunii Europene iau în considerare să trimită soldați în Ucraina în cadrul unor acorduri bilaterale, a declarat luni premierul slovac Robert Fico, informează Reuters, citat de Agerpres.

Robert Fico, care se opune livrărilor militare către Ucraina a ținut să precizeze că Slovacia nu va face acest lucru. Totuși, el nu a oferit mai multe detalii, iar alţi lideri europeni nu au comentat deocamdată remarcile sale.

Premierul slovac s-a exprimat înaintea unei întâlniri a liderilor europeni la Paris la care urmează să participe şi el în cursul zilei de luni.

“Mă voi limita să spun că aceste teze (în pregătirea reuniunii de la Paris – n.r.) implică faptul că un număr de state membre ale NATO şi UE iau în considerare că îşi vor trimite trupe în Ucraina pe o bază bilaterală”, a declarat Fico într-un briefing televizat în urma unei reuniuni a consiliului de securitate al Slovaciei.

“Nu pot spune în ce scop şi ce ar trebui să facă acolo”, a spus el, adăugând că Slovacia, membră a UE şi NATO, nu va trimite soldaţi în Ucraina.

Fico a mai spus că el vede un risc de amplă escaladare a conflictului din Ucraina şi că nu pot fi dezvăluite publicului informaţii suplimentare.

Aproximativ 20 de lideri europeni, inclusiv Fico, se vor reuni luni la Paris pentru a-i trimite preşedintelui rus Vladimir Putin un mesaj de hotărâre europeană asupra Ucrainei şi a contracara discursul Kremlinului potrivit căreia Rusia este obligată să câştige un război care intră acum în al treilea an, a anunţat Franţa.

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a invitat pe liderii europeni la Palatul Elysee pentru o întâlnire de lucru anunţată recent din cauza a ceea ce consilierii săi spun că este o escaladare a agresiunii ruse în ultimele săptămâni.

Fico a spus că organizarea întâlnirii arată că strategia Occidentului cu privire la Ucraina a eşuat. El a adăugat că va lua parte într-un spirit constructiv, deşi materialul pentru discuţii l-a făcut să simtă “un fior pe şira spinării”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Cine a semnat acele acorduri bilaterale cu Ucraina ca Romania sa trimita soldati pe frontul din Ucraina trebuie condamnati la moarte.

  2. Nu mai au ucranienii soldati ca le-au murit pe capete si acum trimit carne de tun cei de la nato. De fapt trimit militari din europa. Dupa ce americanii au distrus economia europeana prin angajarea ue intr-un conflict care nu priveste ue acum vor sa si trimita la moarte militarii din ue! Tradatorii de tara din ue probabil ca vor semna acordul de trimitere.! Nu am crezut ca o sa apuc vremuri in care presedintii tarilor membre ue isi trimt cetatenii la moarte!!!! Asta e tradarea suprema posibil!

  3. Se încinge treaba, doamnă jurnalist liber. Nu-i așa că n-ați prins nimic din propaganda/învățătura regimului de tristă amintire despre … Democrație ?

    Nu-i așa că nici de Stânga americană n-ați auzit și nu știți nimic din teoriile ei (despre ai lor!) ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE