sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEPremierul Poloniei: Rusia a devenit un stat totalitar. Dacă va zdrobi Ucraina,...

Premierul Poloniei: Rusia a devenit un stat totalitar. Dacă va zdrobi Ucraina, Putin va avansa spre Helsinki, Varșovia, București

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat joi că Rusia a devenit un „stat totalitar” și a făcut apel la înăsprirea sancțiunilor împotriva Moscovei, în urma invaziei din Ucraina. Șeful guvernului de la Varșovia a mai avertizat că, „dacă va zdrobi Ucraina”, președintele rus Vladimir Putin „va avansa spre Helsinki, Varșovia, București, poate chiar Berlin”, conform Digi24.

Sancțiunile occidentale sunt „fără precedent, merg foarte departe, dar sunt insuficiente”, a afirmat Mateusz Morawiecki într-o conferință de presă, invocând ca probă redeschiderea de joi a Bursei de la Moscova, reluarea tranzacțiilor cu obligațiuni ruse și reîntărirea rublei.

„Trăim un moment decisiv. Dacă Putin va zdrobi Ucraina, dacă va zdrobi dorința noastră de luptă, de luptă economică, va avansa, într-un an sau doi, spre alte obiective. Va avansa spre Helsinki, Varșovia, București, poate chiar Berlin. Germania trebuie să se gândească bine”, a precizat prim-ministrul polonez.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Premierul polonez a mai spus că intenționează să intervină „ferm”, la Consiliul European de la Bruxelles, „atât pe subiectul sancțiunilor, cât și în privința altor acțiuni în legătură cu Rusia și Ucraina”.

Oficialii din România au spus în mai multe rânduri că românii nu au motive să își facă griji, întrucât nu există niciun risc ca războiul să se extindă până aici.

Co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), deputatul George Simion, a transmis un mesaj video pe Facebook, în care vorbește despre război. Acesta precizează că România nu va fi implicată în niciun fel de război, spunându-le oamenilor să se liniștească. Totodată, George Simion a spus că românii din Ucraina și Republica Moldova nu sunt în siguranță.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Deși președintele Iohannis a spus că România „nu se va implica deloc” în războiul din Ucraina, tot el a anunțat pe Twitter că țara noastră va trimite sprijin umanitar și militar pentru Ucraina.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Kremlin, a avertizat NATO cu privire la consecințele grave care ar apărea dacă alianța militară euro-atlantică ar trimite trupe de „menținere a păcii” în Ucraina.

Peskov le-a spus reporterilor, într-o conferință telefonică, că orice posibil contact între forțele ruse și cele ale NATO „ar putea avea consecințe clare care ar fi greu de reparat”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. si daca va avansa ce se intampla? am mai fost vreo cateva zeci de ani sub rusi si n-am murit. dar poate ca nu va avansa… pe cand daca intram in razboi murim sigur. Atitudinea polonezilor e foarte periculoasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE